Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının geleneksel olarak düzenlediği "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" yarışmasında geçen yıl Karaman elemelerinde, Sarıveliler adına yarışan Samiye KULAK birinci olarak Karaman'ı bölge elemelerinde temsil etme hakkı kazanmıştı. Bu yıl 15 Martta yapılacak olan yarışmaya katılacak talipli Sarıvelilerli Kadın Çiftçiler 9 Mart Cuma gününe kadar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekiyor, dedi.
2011 Yılı Kadın Çiftçiler Yarışıyor Karaman elemelerinde İlçemizi gururlandırarak il birincisi olan Samiye KULAK, yarışma sonunda ödülünü İlçe Müdürü Osman SAVUR'un elinden almıştı. Akabinde İlçe Kaymakamımız Eyyüp ÖZDEMİR tarafından ve Belediye Başkanı tarafından altın ile ödüllendirilmişti. 

Bu yıl elemeler Karaman'da 15 Martta yapılacak. İlçemizi yarışmada temsil etmek isteyen Kadın Çiftçilerimizin, Hükümet Konağı 4. kattaki İlçe Müdürlüğümüz Koordinasyon Şubesine müracaat etmeleri yeterli olacak. 

Her şeyden önce sosyal bir aktivite niteliği taşıyan yarışmada tarım, hayvancılık ve gıda konularında genel kültür ve kısmen Köy Tv veya Yayçep programlarında anlatılan konulardan sorular yer almaktadır.

Kadın çiftçilerimizin bir kez daha İlçemizi onurlandırmalarını bekliyoruz, diye ekledi.