"Belediye Başkanımıza, bu anlamlı günde, bu anlamlı kararından dolayı tüm kadınlar adına teşekkür ederim" diyen Başkan Vekili Güngör, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile bir de mesaj yayımladı.  Güngör mesajında; “8 Mart dünya kadınlar gününde şiddetten, savaştan, ayrımcılıktan kurtulmuş, medeniyet değerlerimizi içselleştirmiş güzel günler bekliyoruz, temenni ediyoruz.

Kadına yönelik şiddet tüm dünyada insanlık suçu olarak kabul edilmiştir. Ülkemizde de toplumsal bir sorun olarak varlığını sürdürmektedir. Kadına yönelik tedbirler ve yasal düzenlemeler yapılırken aile yapımıza uygunluğu da ele alınmalıdır.
Medyada kadına yönelik haberler yapılırken istismara fırsat verilmemelidir. Kadın cinayetleri kadına yönelik şiddet başta olmak üzere kadınlarla ilgili haberleri verirken merkezinde insan hayatı ve onurunu barındıran bir bilinçle hareket edilmelidir. Kadınları ve sorunlarını adeta bir güne hapseden anlayışı doğru bulmuyorum. Mülteci, kardeşliğimizi önemsiyorum. Milyonlarca mülteci içerisinde özellikle kadınları ve çocukları insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşayacakları günlere ulaşmalarını diliyorum.
Bütün dünyada kadın, erkek,  genç, yaşlı, çocuk her bir insanın insanlık onuruna yakışmayacak hiçbir muameleye maruz kalmadığı mutlu huzur dolu günler diliyorum.” dedi.