Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğinin (KAİMDER) hizmet binasının açılışı yoğun katılımla gerçekleşti.
22 Aralık 2012 Cumartesi günü saat 13.00'de Seki Çeşme Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Lisesi yanında hizmet verecek olan bina açılışına Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Karaman Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Daire Müdürleri, KAİMDER Başkanı Sırrı Fuat ATEŞ, KAİMDER mensupları, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda KAİMDER Başkanı Sırrı Fuat Ateş'in açılış konuşmasının ardından söz alan Vali Murat Koca açılışta yaptığı konuşmada; İmam Hatip Liselerinin dinimizi ve yüce kitabımızı öğreten kurumların başında geldiğini ifade ederek, 1967 yılında kurulan İmam hatip okullarının bugüne kadar binlerce mezun verdiğini ve bugün ülkemizde sadece mesleği ile ilgili olarak değil, farklı alanlarda da görev yapan insanların olduğunu söyledi. Vali Koca bu olayı sadece İmam hatiplik mesleği ile sınırlandırmanın doğru olmadığını belirterek bugün İmam Hatip okullarının halkımızın en fazla destek verdiği kurumların başında geldiğini söyledi. Bu okullarda okuyan insanların birlikteliğinin ve bu misyonun devam edebilmesi için bu tür kurumlara ihtiyaç olduğunun altını çizen Vali Koca, bugün açılışını gerçekleştirecekleri hizmet binasına maddi ve manevi katkı sağlayan herkese teşekkür ederken yeni yerinde hizmet verecek olan binanın hayırlara vesile olması dileklerinde bulundu.

Protokol konuşmalarının ardından İl Müftüsü Nuri Değirmenci tarafından yapılan duanın ardından Vali Koca ve protokol üyeleri tarafından hayırlı olması temennileriyle hizmet binasının kurdelası kesilerek açılışı gerçekleştirildi.

Davetliler açılışın ardından hizmet binasında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.