Taksim'deki olaylara destek amacıyla Karaman’da yüzlerce kişi Gezi Parkı'na destek için hükümeti protesto etti. Hafta içinde İstanbul’da, Taksim Gezi Parkı'nda AVM yapılmasına karşı, gezi parkı eylemcilerine Karaman’dan da destek geldi. Anıt Park’ta toplanan yaklaşık 300 kadar eylemci pankart açarak slogan attı. Karaman Eğitim Sen Sendikası öncülüğünde düzenlenen eyleme karşı polis de güvenlik tedbirlerini aldı.

Eylemde Galatasaray Tek Yumruk, Beşiktaş Çarşı, Fenerbahche, Kesk, Chp, Gençlik Muhalefeti gibi gruplarda destek verdi.

Hükümet aleyhine slogan atan kalabalık, “Her yer Taksim, Her ye direniş. AKP Çevreye Zarar Veriyor.”diyerek ıslıklarla protesto etti. Taraftar gruplarının da katıldığı eylemde, maskeli gençler de dikkat çekti. Ellerinde ayyıldızlı Türk bayrakları ile eyleme katılan çok sayıda vatandaş ta çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu basın açıklamasına alkışlarla destek verdi.
BELEDİYE’DE NASİBİNİ ALDI
  Gençlik Kültür Evi'nin de katıldığı eylemde konuşan Karaman Eğitim Sen Şube Başkanlığı da; “Sadece İstanbul değil, yurdun birçok yeri aynı. Karaman’da aynı. Belediye Mut yolu üzerinde 25 yıllık çınarları söküyor. Şimdi kaldırım cadde yenilemesi yapıyor. Artık kaldırım yenileme çalışmasından korkar hale geldik.”dedi.
KALABALIK ZOR İKNA OLDU
Basın açıklamasının ardından İsmet Paşa caddesine doğru yürümek isteyen kalabalığa polis izin vermedi. Eylemciler polis gözetiminde kaldırıma alınarak trafiği aksatmadı. Bu arada Kültür sokağından İstasyon caddesine inmeye çalışan kalabalığa karşı da gençlerin önüne geçerek dağılmalarını istedi. Bu uyarılara karşı alamayınca da devreye Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ve eyleme katılan grup sözcüleri girdi. Yapılan anons ile kalabalık bir süre sonra olaysız bir şekilde dağılarak gezi parkındaki eyleme destek vermiş oldu.