Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) 13. Kalkınma Kurulu toplantısı Karaman’ın Ermenek ilçesinde yapıldı. Ahmet Nezahat Keleşoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya, Karaman Valisi Murat Koca ile Konya Valisi Muammer Erol, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Ahmet Akman ile Kalkınma Kurulu üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Ahmet Akman, Ermenek’te yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 18 maden işçisinin ailelerine baş sağlığı dileyerek, toplantının Ermenek’te yapılmasında yaşanan bu facianın etkisinin büyük olduğunu söyledi.

Akman’nın konuşmasının ardından Karaman Valisi Murat Koca’da bir konuşma yaptı.

Vali Koca, konuşmasında Ermenek’te yaşanan bu maden faciasında yaşadıklarından ve ilçenin bu faciadan ne kadar etkilendiğinden bahsetti. Hayatının kaybeden 18 maden işçisinin ailelerine başsağlığı dilerken yaşanan bu faciada mağdur olan maden işçileri için farklı iş sektörleri açmak için toplantılar yaptıklarını ve fikir üretmeye çalıştıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından ilçede açılan girişimcilik kurslarında belge almaya hak kazananlara belgeleri verildi. Belge takdiminin ardından MEVKA Kalkınma Kurulu toplantısının gündemine geçildi.