Büro Memur-Sen Karaman İl Başkanlığı tarafından genişletilmiş İl Divan Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.
Demosan  Otelde gerçekleştirilen sabah kahvaltısı sonrasında Toplantıya Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Genel Eğitim Sekreteri İdris Maden, Genel Toplu Sözleşme Sekreteri Sait İnan, Karaman Memur-sen İl Başkanı Yunus Özdemir, Büro Memur-Sen Karaman İl Başkanı  Cavit Bardak ile İl Yönetim Kurulu üyeleri, işyeri temsilcileri ve sendika üyeleri katıldı. 
Toplantıda konuşan  Büro Memur-Sen Karaman İl başkanı Cavit Bardak konuşmasında Başbakanlık ünvan da yükselme sınavındaki adaletsizliklerin ortadan kaldırılması, uygulamada mevcut olan boş kadronun üç katı uygulamasının tamamen ortadan kaldırılarak  eğitimlerin sınavdan sonra yapılması,  666 sayılı kanun hükmünde kararname ile sonlandırılan memurların fazla mesai uygulamasının çalışanların haklarını koruyacak şekilde bir düzenleme yapılması gerektiği başta Adliye personelinin ve zorunlu olarak mesai yapmak durumunda olan Kamu personelimizin Kanuna aykırı bir şekilde çalışmak zorunda bırakılmaktadır. Yine Adliye çalışanlarının zorunlu nöbet uygulamaları ile yapılan bir takım haksız uygulamalar ile ellerinden alınan özlük haklarının tekrar iade edilmesi için sendikamız tarafından gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca Kurumlara alınacak ünvanlı kadrolarda Kurumlarda çalışan personele öncelik verilmesi Kurum çalışanlarını motive edilecek bilgi ve birikimlerinden istifade edilecektir. Kamuda çalışan 4/C li personelin kadroya alınması için  Sendikamız ciddi bir mücadele vermiş ve vermeye de devam edecektir." dedi. 
Toplantıya katılan Genel Başkan Yusuf Yazgan, kamu çalışanlarının sorunları üzerinde durdu. Çalışanların en fazla mağdur olduğu konunun fazla mesai ücretlerinin kaldırılması olduğunu kaydeden Yusuf Yazgan, fazla mesai ücretlerinin kaldırılmasıyla tüm kurum çalışanlarının mağdur olduğunu vurguladı. Fazla mesai ücretlerinin kaldırılmasının yanlış olduğunu vurgulayan Yazgan, “Kamu çalışanları vatanı ve milleti için yoğun iş yükü altında çalışıyor. Çalışanlar gerekirse kendinden ve ailesinden fedakarlık gösteriyor. Fazla mesai ücretlerinin kaldırılması çalışanları mağdur ettiği gibi devletin ve vatandaşların işlerini de sekteye uğratmaktadır. Çünkü kamunun işi fazla mesai yapmadan bitmez. Çalışanlara fazla mesai yaptırılacaksa ücreti de verilmelidir. Fazla mesai ücretlerini kamu çalışanlarının elinden alanlar gün gelecek yaptıklarından pişman olacaklar. Fazla mesai ücretlerinin tekrar verilmesi için yaptığımız mücadeleye hız kesmeden devam edeceğiz,” dedi.