VALİ MURAT KOCA’DAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Vali Murat Koca, Hz. Muhammed ( SAV) in dünyaya teşriflerinin yıldönümü ve Mevlid Kandili nedeniyle bir Kutlama Mesajı Yayınladı.

Vali Koca yayınladığı Mevlid Kandili kutlama mesajında, “ 02 Ocak 2015 Cuma gününü Cumartesi gününe bağlayan bu gece, insanlığın ruh ufkuna aydınlık bir dönem açan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümünü, bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Yüzyıllardır Mevlid Kandili olarak kutlanan bu kutlu gün ve mübarek geceler; manevi duygularımızı canlandıran, kendimizi sorgulamamıza vesile olan, duygu birliğinin, kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın ve dayanışmanın en yükseğe çıktığı müstesna zamanlardır.

Dinimizin emirlerini insanlığa ulaştıran, gerek yaşam tarzı, gerekse söz ve düşünceleriyle yaratılış ve var oluşun sırrını anlamaya, bilgi, inanç ve selâmete çağıran Peygamberimiz, bütün ahlâki güzellikleri yaşayarak öğütleyen örnek bir şahsiyettir.Bugün insanlığın yaşadığı sorunları göz önüne getirdiğimizde, Peygamberimizin ortaya koyduğu ve örnek olarak yaşadığı, hak ve adalet gibi kavramların, insanlık için ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılacaktır.

Mevlid Kandili, Peygamberimizin insanlığa bıraktığı mirası anlamak için önemli bir fırsattır. Bu nedenle, toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan böyle eşsiz fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Mevlid Kandilinin bütün Müslümanlara huzur getirmesini, insanlığın içine düştüğü sıkıntıların aşılmasında kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine ve yeni rahmet kapılarının açılmasına vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan diliyor, Karamanlı hemşehrilerim olmak üzere tüm İslâm âleminin Mevlid Kandilini kutluyorum” dedi.

AHMET ERTUĞRUL’DAN KANDİL MESAJI

CHP Parti Meclis Üyesi Ahmet Ertuğrul, “Tüm vatandaşlarımızın, yüce Peygamberimizin dünyaya gelişinin simgesi olan Mevlid Kandili’ni kutluyorum” dedi.

Mevlid Kandili dolayısıyla yazılı basın açıklaması yayınlayan CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Parti Meclis Üyesi Ahmet Ertuğrul, “Hz. Peygamber’imizin doğumunu müjdeleyen ve Mevlid Kandili olarak kutlanan bu anlamlı gecenin mutluluğuyla, ülkemiz, insanımız, Müslüman dünyası ve insanlık alemi için barış, huzur, sağlık, mutluluk ve kardeşlik diliyorum” dedi.

“Her geçen gün artan terör, baskı ve zulüm ortamı bize onun güzel ahlakını yeniden hatırlatmaktadır” diyen Ertuğrul, “Günümüzde kul hakkı yememek, hak ve hukuktan yana olmak, hoşgörü ile insanlığı bakmak, yaratılanı yaratandan ötürü sevmek daha da büyük bir anlam kazanmaktadır. Bu yüce gecenin her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberliğe, uzlaşı ve hoşgörüye, insanca yaşama ve uygarca yükselişe vesile olmasını diliyorum. Önder ve örnek davranışıyla insanlığı iyiye, doğruya, güzele yönlendiren Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in ahlak ve adalet anlayışının örnek alınmasını temenni ediyorum.  Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın, yüce Peygamberimizin dünyaya gelişinin simgesi olan Mevlid Kandili’ni
kutluyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÇALIŞKAN’IN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in doğum günü nedeni ile bir mesaj yayımladı.

Başkan Çalışkan Mevlit Kandili ile ilgili yayımladığı mesajında: “Mevlit Kandilinin olduğu bu gece Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in âlemleri şereflendirdiği gecedir. Peygamberler zincirinin son halkası olan Peygamberimizin doğumu, insanlık tarihinin en önemli olayıdır. İslam, bir ahlak dini olarak insanlığı kurtuluşa ve hidayete davet etmektedir. Peygamber efendimizin örnek hayatı ve davranışlarından; dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, yararlı insan olmayı kendimize prensip edinmeliyiz. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyorum. Başta Karamanlı hemşehrilerim olmak üzere, tüm milletimizin ve İslam Âleminin Mevlit Kandilini en içten dileklerimle tebrik eder, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık ve esenlikler getirmesi temennisiyle, saygılarımı sunarım” dedi.

NAZMİ ÜNLÜ’DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, “Mevlid Kandili'nin Peygamberimizi daha iyi tanımaya ve anlamaya vesile olmasını diliyorum” dedi.

Mevlid Kandili dolayısıyla yazılı basın açıklaması yapan AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, “İslamiyet’in dünyaya duyurulması ve insanlığa tebliğ edilmesini sağlayan Peygamberimizin doğum yıl dönümü nedeniyle İslam âlemince kutlanan Mevlid Kandili'nin insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum. Onun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için önemli bir başlangıçtır. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştı. İnsanlığa rahmet kapılarını açacak bir fazilet güneşi doğmuştu. İnsan hayatına yegane örnek olan Sevgili Peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allah'ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir” dedi.

“Peygamberimizin hayatı tüm insanlık için örnek teşkil etmektedir” diyen Ünlü, “Hz. Peygamber'i sevmek ve onu örnek almak demek; onun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı onun örnek ahlakına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Çünkü onun örnek hayat çizgisi, söz ve davranışlarının temsil ettiği değerler bütünü bizler için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir özelliktedir. Bu düşüncelerle, Mevlid Kandili'nin Peygamberimizi daha iyi tanımaya ve anlamaya vesile olmasını diler, tüm teşkilat mensuplarımızın ve hemşerilerimin Mevlid Kandili’ni kutlarım" diye belirtti.

AHMET AKÇA’DAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça, “O Peygamber ki; insanların kötülükte sınır tanımadığı, cehalette en üst seviyelere ulaştığı, küfür ve şirkin kölesi olduğu bir zamanda dünyaya ilahi nur, rahmani bir şifa olmuştur” dedi.

Mevlid Kandili dolayısıyla yazılı basın açıklaması yapan AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça, “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz'in (sas), dünyaya gelişinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili'nin bir kez daha idrak edeceğiz” dedi.

“Toplumsal huzurun, barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan böyle eşsiz fırsatların en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum” diyen Akça, “Bu gece, insanlık âlemine bir kurtuluş müjdecisi olarak gönderilen ve insanlığın ufkunu aydınlatan Peygamberimizin dünyayı şereflendirdiği gecedir. O Peygamber ki; insanların kötülükte sınır tanımadığı, cehalette en üst seviyelere ulaştığı, küfür ve şirkin kölesi olduğu bir zamanda dünyaya ilahi nur, rahmani bir şifa olmuştur. Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin Mevla’ya yöneldiği, kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği, dostlukların hiç bitmediği, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı, bir anın bir asra bedel olduğu bu mübarek gecede, Mevla’nın sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden ve gönüllere umutla huzuru dolduran o yüce dergâhından hepimizin bir nebze de olsa faydalanmasını dilerim” şeklinde konuştu.

TÜRK EĞİTİM SEN’DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Türk Eğitim Sen Karaman Şube Başkanı Ziya Hotmışlı, “Peygamber Efendimiz ( S.A.V. ) Hz. Adem’le ( A.S.) başlayan ‘Tevhid inancını tebliğ görevinin son halkasıdır. Kur’an-ı Kerim tüm insanlığa gönderilen en son kitaptır” dedi.

Türk Eğitim Sen Karaman Şubesi Başkanı ve Kamu Sen İl Temsilcisi Ziya Hotamışlı, “Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimizin doğumu Türk kültüründe müstesna bir önem taşır. Mevlid Kandili sosyal hayatımızda derin izler bırakmıştır. Süleyman Çelebi’nin eseri başlı başına bir abide şaheserdir. Peygamber Efendimiz ( S.A.V. ) Hz. Adem’le ( A.S.) başlayan ‘Tevhid inancını tebliğ görevinin son halkasıdır. Kur’an-ı Kerim tüm insanlığa gönderilen en son kitaptır. Hz. Muhammed ( S. A. V. ) son peygamberdir. Doğduğu ortamda hem Arap coğrafyası hem de insanlık karanlıklar içindeydi. Haramzade sermaye iktidarı; insanlığın üzerine ceberrut ve zulüm yönetimini kurmuş, kölelik düzeniyle insanlığı esir almış, kendine bağlamış inim inim inletiyordu. Peygamberimizin doğumu ve Risalet göreviyle beraber; bunalan, ezilen, şaşıran insanlığa bir kurtuluş umudu doğmuştu. Mekke’nin Kurulu düzen sahipleri Peygamberimizden tebliğ ettiği ilahi değerlerden rahatsız olmuş, korkuya ve endişeye kapılmıştı. Peygamberimize uzlaşma ve davasından taviz verme teklifinde bulundular. O’na kadın, sermaye ve iktidar teklif ettiler. Peygamberimiz tüm bu teklifleri elinin tersiyle itti ve davasının insanlığı kurtarmak olduğunu bildirdi. Bu yolda nice baskılara, tehditlere, işkencelere, boykotlara ve engellemelere maruz kaldı” dedi.

EŞSİZ BİR REHBERDİR

“Peygamberimizin hayatı Kur’an’ın hayatta tatbik edilmiş halidir” diyen Hotamışlı, “Kur’an’ı nasıl anlayıp uygulamamızın tek yolu O’nun hayatını anlamaktan geçer. Peygamberimizin Veda Hutbesi hem Müslümanlara hem de insanlığa eşsiz bir uyarıdır. Veda Hutbesi, insanlığın temel meselelerinin tekrar ele alındığı, Müslümanları ve insanlığı bekleyen tehdit ve tehlikeleri dile getirdiği çözüm yolunun gösterildiği eşsiz bir rehberdir. Her bir cümlesi üzerinde tekrar tekrar düşünmek, ilham almak, sorunlarımızdan çıkış yolu bulmak için kaçınılmaz bir zarurettir. Günümüze ışık tutmak açısından bir kaç örnek verecek olursak; ‘Canlarınız, mallarınız, ırzlarınız Allah’ın huzuruna çıkıncaya kadar kutsaldır ve her türlü saldırı haramdır.  Aklınızı başınıza toplayın biliniz ki yarın Allah’ınıza kavuşacaksınız. Bugün kü her türlü hal ve hareketinizden muhakkak hesaba çekileceksiniz. Sakın benden sonra eski sapıklıklara dönerek birbirinizin boynunu vurmayınız. Ey insanlar! Kadınların haklarına riayet ediniz. Onlara şefkat ve sevgiyle muamele ediniz. Kadınlar hakkında Allah’tan korkunuz. Kadınlar size Allah’ın bir emanetidir. Ücretle çalıştırdıklarınıza gelince; onlara yediğinizden yedirmeğe, giydiğinizden giydirmeğe dikkat ediniz. Zulüm yapmayın, zulme de uğramayın. Ey müminler! Size iki şey bırakıyorum, Kur’an ve sünnet. O’na sıkı sıkı sarıldıkça asla yolunuzu şaşırmazsınız. Dinde aşırılığa gitmekten sakınınız. Sizden öncekilerin helak olması; dinde aşırılığa kaçmaları sebebiyledir’” ifadelerini kullandı.

EFENDİMİZ EVRENSEL KISTASLAR GETİRMİŞTİR

Yeni açıklanan asgari ücretin 950 TL olduğunu dile getiren Hotamışlı, “Bu parayla bir ailenin hangi yeme, içme, barınma, giyinme, yakacak, sağlık, eğitim vb. ihtiyacı karşılanacaktır? Asgari ücret mantığı Kur’an’a ve peygamberimizin sünnetine temelden ters düşmektedir. Soma ve Ermenek’teki kömür işçilerimizin acıklı manzarasını Peygamberimizin uyarılarıyla nasıl bağdaştıracağız? İşçi, memur ve çalışanların hayat standardı için Peygamber Efendimizin koyduğu ilkeler; evrensel kıstaslar getirmiştir. ‘Namusunuz, canınız, malınız kutsaldır’ uyarısına gelince İslam Coğrafyası’nın ve insanlığın açlık ve yoksullukla ezildiği manzara içinde ne diyeceğiz? İslam Coğrafyası ve insanlık, şirk düzeni ( kapitalist-emperyalist ) hegamonyası altında ezilirken İslam’ın tek kurtuluş yolu olduğu insanlığa niçin duyurulamıyor? Bir avuç kapitalist zümre insanlığı esir almıştır. Bu çark kırılmadan insanlığa rahat, huzur ve barış gelmeyecektir! Peygamberimize en büyük düşmanlığı kimler yapmıştı?” şeklinde konuştu.

ALLAH’I ALDATMAK İSTEYENLER MUTLAKA ALDANIRLAR

Bugün de sevgili Peygamberimize haşa, “kan dökücü katil” diyenin Vatikan’daki Papa olduğunu ifade eden Hotamışlı, “Peygamberimize iftira ve hakaret karikatürlerini basın hürriyeti diye açıklayan dönemin Danimarka Başbakanı bugün NATO’nun başında olan Anders Fogh Rasmussen’dir. Gazete ve televizyonlarda tecavüz, şiddet ve kadın cinayetleri haberleriyle Peygamberimizin kadınlara yönelik uyarılarını nasıl izah edeceğiz? Peygamberimiz vefatından önceki son sözleri: ’ Endişe ettiğim şey sizin dünya menfaatlerine dalarak servete boğularak diğerlerinizin kanını dökmenizdir. Allah’ın iradesine galebe etmeye çalışanlar, eninde sonunda mağlup olurlar. Allah’ı aldatmak isteyenler muhakkak aldanırlar.’ olmuştur.

Hayatı Kur’an ahlakı olan Peygamberimizin bir baba, eş, arkadaş, komşu, komutan, devlet başkanı ve bir insan olarak her yönüyle örnek alınacak nice yönleri olduğunu ve O’nun ümmeti olmuş bizler ve tüm insanlık için her türlü meselelerden çıkış için tek çare olduğunu kaydeden Hotamışlı, “O,bir yetim ve öksüzdü... Yetimlerin, gariplerin, ezilmişlerin sığındığı bir dağdı sığındığı bir umut kapısıydı. Sade, samimi ve dosdoğru yaşadı. Gönül saraylarına taht kurdu... Kutlu yolun tebliğcisinin doğumu; Türk milletine, İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirsin. Selam ve salat O’na ve O’nun yolundan gidenlerin üzerine olsun” açıklamasında bulundu.