Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Hayri Samur, Hacı Salih Camii'nin restorasyon çalışması sırasında iş makineleri tarafından yaklaşık 2 ay önce bahçede bulunan Osmanlıca 'Karacaoğlan'ın Ruhuna Fatiha' yazılı mezar ve mezar taşını Sanat Tarihçisi Gökhan Bilgin’e gösterdi ve bilgi verdi.Belediye Başkanı Hayri Samur, “Taşın ve mezarın bulunmasının ardından ilçe kaymakamlığı ve belediyemiz daha geniş kapsamlı araştırma yapmak için harekete geçti. Belediye tarafından taşın fotoğrafı İstanbul Üniversitesi'ne gönderildi. Burada da aynı bulgular elde edildi.” dedi.

Mezar ve mezar taşı üzerinde bilim adamları tarafından çalışmaların sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Hayri Samur,  20 Haziran 2014 Cuma günü Bilim Heyeti: Prof.Dr. Mikail Bayram (S.Ü. Ed. Fak. Tarih Böl. Emk. Öğr. Üyesi), Prof. Dr. Kemal Yavuz (İ. Ü. Ed. Fak. Türk. Dili ve Ed. Böl. Öğr. Üyesi), Prof. Dr.  Ahmet Çaycı (N.E.Ü. Beşeri Bil. Fak. San. Tar. Böl. Öğr. Üyesi, Doç. Dr.  Orhan Yavuz (S.Ü. Ed. Fak. Tarih Böl. Öğr. Üyesi), Yard. Doç Dr. Ahmet Gedik (Kastamonu Ünv. İ.Fak.Türk-İslam San. ABD.Öğr.Üyesi), Cengiz Orta (Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürü), Abdulbari Yıldız (Karaman Müze Müdürü), Prof.Dr. Mehmet Akgül (N.E. Üniversitesi,İlahiyat Fakültesi Öğr. Üyesi), Mustafa Ertaş (Emekli Öğretmen, Araştırmacı- Yazar) tarafından mezar ve mezar taşı üzerinde ilmi çalışma yapacağını ifade etti.

Sarıveliler Belediyesinin müzesinde bulunan Karacoğlan’ın mezar taşını inceleyen Sanat Tarihçisi Sayın Bilgin, belediye başkanımıza çalışmalarında başarıları dileğinde bulundu ve belediyeden ayrıldı.