“Karaman ilimiz Türkiye’nin en kurak illerinden birisidir. Kuraklığın yanı sıra yeraltı sularının çekilmesi ile birlikte bölgemizin, tarımını, ekolojik dengesini hatta geleceğini tehdit edecek oranda su sıkıntısı yaşanmaktadır.

Hükümetimiz tarafından Türkiye’nin örnek bölgesel kalkınma projelerinden olan KOP Projesi yatırıma alınmış ve projenin tamamlanması için gerekli kaynakları da ayırmaktadır. Bu projenin önemli ayaklarından Mavi Tünel ve Bağbaşı Barajı ihaleleri tamamlanmış, Bozkır ve Avşar Barajlarının yapımı ve Karaman’ın su ihtiyacını temin edecek olan Hotamış Göleti inşaatları da hızla devam etmektedir.
Karaman’da 46.000 Hektar alan sulayacak olan Karadağ Sulaması işi bu yıl ihale edilmiş olup, proje çizim çalışmaları devam etmektedir. Proje safhası 2014 yılında bitirilecektir.
Karadağ Sulaması yapımına 2015 yılında başlanacak olup, proje bitirildiğinde  Karamanımız Mavi Tünel’den gelen bereketli sularla buluşmuş olacaktır.
Karamanımızın ve bölgemizin su ihtiyacını önemli katkıda bulunacak olan Karadağ Sulama Projesinin bir an önce tamamlanması için girişimlerimiz devam etmektedir.
Yukarıdaki bilgileri Karaman Halkımıza saygı ile iletiyorum.” dedi.