Karaman 2 Yıl İçerisinde Spor Kenti Olacak
Karaman’da Spor camiasının önde gelenleri kahvaltıda buluştu. Karaman’da spora katkı yapanlara plaket verildiği toplantı da Karaman’ın spor yatırımları ele alındı.

Karaman’da Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu öncülüğünde toplantı düzenlendi. Toplantıya Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu üyeleri katıldı. Karaman’da spora katkı yapanlara plaket verildi. Kahvaltı da gerçekleşen toplantıda Karaman’ın spor alanın da yapılması gerekenler konuşuldu. 

‘’Karaman’ın Tanıtımda Spor Faaliyetlerinin Önemi Büyük’’

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Celalettin Özcan Spor faaliyetleri ile Karaman’ın tanıtıma katkı sağlamak istediklerini belirterek ‘’2012 yılında Mayıs ayında ilimizin güzide sporcuları süper ligde oynamış abilerimiz Kazım Nas ve Nasuh Aköz’ün önderliğinde 7 arkadaşımız bir araya gelerek bu oluşumu Karaman’da sağladık. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı kimliğimle de ilk etapta kuruculuğunu yaptık ama 40 yaşından sonra futbol mu olur derken bazı şüphelerim vardı. Bu süreç başladıktan sonrasında ilk Antalya’da bir turnuvaya katıldık 32 takımlı. Orada hiç bilmediğimiz yabancı takımlar hiç bilmediğimiz iller Karaman Masterlar diye eşofmanımızın arkasında tişörtlerimizin arkasında Karaman yazısını gördükleri zaman Konya Karaman ibaresini kullanmaya devam ediyorlardı ve biz orada 1989 yılında Konya’dan boşandığımızı plakamızın 70 olduğunu ve bizimde bir il olduğumuzu o insanlara anlatma gayreti içerisinde olduk. Çok değişik iller görüyoruz çok değişik illere gidiyoruz çok değişik iller bizlere geliyorlar dostluk kardeşlik içinde ilimizin tanıtımına mükemmel bir katkı sağladığına inanıyorum. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum’’ dedi.

‘’Karaman 2 Yılda Spor Kenti Olacak’’

Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün yapılan büyük yatırımlarla Karaman’ın 2 yıl içerisinde spor kenti olacağını belirterek ‘’Ben öncelikle böyle bir kahvaltıda bizi buluşturanlara teşekkür etmek istiyorum. Allah sizlerden razı olsun. Sporun yaşı yoktur. Spor bir sevdadır. Özveriyle yapıldığı zaman barışa, dostluğa ve kardeşliğe vesile olduğunu insan yaşayarak görüyoruz. Bu sevdayı yaşayan sizlere ben tebrik ve teşekkür etmek istiyorum. Karaman gibi bizim ölçeğimizdeki illerde spor kültürü ve spor ortamı zayıf. Dolayısıyla bu kültürü yaşatma ve Karaman’ı tanıtımını sağlamak üzere böyle bir özveriden dolayı tekrar teşekkür ederim. Gittiğimiz illerde Masterlar adı altında çok sayıda kulüple karşılaşıyoruz. Bunlar Türkiye’de geçmişi geleceğe taşıyan ve bu kültürü yaşatan insanlar Karaman’da da 3 kulübün olması zenginliktir. Biz imkânlarımızın ölçüsünde gerek Karaman’ın tanıtımı gerekse spora olan bilginin ve talebin yoğunlaşması adına elimizden gelen ne varsa yardımcı olmayı arzu ederiz. Biz aslında geçen yıl stadımızın tribün onarımını ve tartan pistinin yenilenmesi için 6 milyon civarında ödenek göndermiştik. Fakat daha sonradan daha iyi bir öneri çıktı. Dediler ki Karaman’a 15 bin kişilik stat yapalım. Karaman bugün ne kadar bölgesel bir ligde ama yarın ne getireceğini bilmiyoruz. Geleceğe hazırlanmak böyle bir vizyon oluşturmak amacıyla biz bir stat yapalım dedik. Bu anlamda stattaki onarımı bir kenarı bıraktık stat için Karaman’da üç yer belirledik. Spor bakanlığına sunduk ve ben tahmin ediyorum ki 2015 yılı Karaman şehir stadının temelinin atıldığı yıl olacak. Ayrıca 1. Toki’nin karşısında 3 bin kişilik kapalı spor salonu yanında sosyal aktivelerin yapılabileceği mekânlar yapılacak. Şimdi ihale aşamasına geçti inşallah yakında orada 3 bin kişilik stat ve kapalı spor salonu yapacağız. Bu tür faaliyetlerle Karaman gençliğini spora yönlendirmek ve alt yapısını hazırlamak istiyoruz. Şimdi spor bakanlığının hazırladığı sporcu fabrikası Larende Mahallesinde ihalesi yapıldı. Orada kapalı spor salonu içinde bireysel sporlar yapılacak. Bugünlerde ise inşaatı başlayacak. Biz okul çağında spora çocuklarımızı alıştırmamız gerekiyor. Bugüne kadar spora gönül vermiş tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum’’ dedi.

Karaman’a 100 Milyon TL Değerinde Yatırım

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan spor alanın hayata geçirilecek olan projelerle yaklaşık 100 Milyon’luk bir yatırım olacağını belirtti. Çalışkan ‘’Gerçekten Karaman her konuda ilerleme kaydediyor. Mart ayında başlar başlamaz Spor alanında çözülmesi gereken problemlere birlikte el attık. Allah nasip ederse çok önemli noktalara getirdik. Sayın Ulaştırma Bakanımız da bu konuda sonuna kadar destek verdi. Bir şehir takım olursa o zaman takımın olmasının sonuçlarını güzelliklerini hep birlikte elde ederiz. Çok güzel hizmetleri birlikte yaparız. Spor kulüpleri olabilir güzel kulüpler olabilir ama bir şehrin spor alt yapısı olmadığı şartlarda güzel kulüplerin sağlıklı yaşaması mümkün değildir. Belki bir sene çok güzel bir takım oluşturabilirsiniz ama gelecek sene bu alt yapılar olmadığı zaman bu güzel takımların burada yer alması mümkün değildir. Çok önemli 3 tane proje var. Rakamsal değerim nerdeyse 100 milyon TL. Kapalı spor salonu salon sporları için 15 Milyon civarında bir yatırım olacak. Sümer mahallesinde ki bireysel sporların yapılabileceği sahaların ve aynı zamanda antrenman sahalarıyla maç sahalarının birlikte olduğu sahalar Türkiye de ilk üçe girecek şekilde yapılacaktır. Sayın Bakanımızın ve Vekilimizin çabalarıyla bu noktaya kadar geldik. Yeni bir saha bugün topladığınız zaman 1 Trilyonluk bir rakamdır. Buda bölgemizde ki ve çevremizde ki illerinde bu kadar güçlü bir spor alt yapısı almadığını gösterir. Güzel sahalar oluşturalım demiştik biz kendi bünyemizde ki sahaları Gençlik Spor İl Müdürlüğüne devrettik. Ancak Gençli Spor İl Müdürlüğünde yaşanan şanssızlıklar nedeniyle biraz gecikmeler oldu. İnşallah 2015 yılında temellerimizi atarak Karaman’ı bir Spor kenti haline getireceğiz’’ dedi.

‘’Çocuklara Sporu Okullarda Özümsetmek Lazım’’

Karaman Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu çocuklara sporun farkındalığını anasınıflarından itibaren özümsetmek gerektiğini belirterek ‘’Bu oluşum içerisine geldiğimde bir kurumlar arası futbol turnuvasının yapıldığı zamana denk gelmiştim. Kendi kurumumda kurumun lideri olarak bu turnuva da oynamak istemiştim. Biraz daha kaynaşalım biraz daha farkındalık düşüncesiyle turnuvada yer aldım. Sağ olsun arkadaşlarda böyle bir oluşum içerisine girdiklerini söylediklerinde hiç çekinmeden birlikte olduk. Spor bizim alt yapıya şuraya buraya yapacağımız bir şeyle kısıtlı değil burada bu ilde spora ilginin ve farkındalığın oluşması için bir araya gelmektir. Birde arkadaşlarımızın bir birlik oluşturması lazım. Arkadaşlar farklı yerlerde gidip bir kahvehane de oturmaktansa bir yerde zamanını tüketmektense sporla uğraşması daha faydalı olacaktır. Çünkü 40 yaşında ki birisinin sporla uğraşması mutlaka onunda çocuğuyla ilgili bir farkındalık yaratacaktır. Çevresiyle ilgili de spora ilgi oluşturup örnek teşkil edecektir. Bu sebeple bu bir sevdadır. Burada bunu canlı tutmak adına bir araya gelmiş bulunmaktayız. Tabi şüphesiz ki bu işin temeli okullardan başlar. Bir ildeki sporun ilerleyebilmesi gelişmesi için okullarda bu çocuklara sporu özümsetmek lazım. Siz eğer temelden anaokulundan başlayarak sporu anlatırsanız çocuklarınıza daha sonra ki yıllarda da branşlaşmayla her çocuğun kendi isteğiyle bir yerlere varacaktır. Bu konuda özellikle burada hem sahalarımız gerekli spor alt yapısının okullarımızın spor salonlarının belki de hiçbir ilde olmayacak kadar fazla olduğunu belirtmek istiyorum. Yeni yapılan yerlerde yaklaşık 100 Trilyonluk bir yatırımımız var. Biten her okulumuzun sahaları var. Bunlar amacına uygun kullanıldığı takdirde önümüzde ki yıllarda spor alanında geleceğimizin parlak olduğunu düşünüyorum’’ dedi.