Kısa adı ADD olan Atatürkçü Düşünce Derneği Karaman Şubesi’nin 11. olağan genel kurul toplantısı hafta sonunda 50. Bölge Eczacılar Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. 

Toplantıya CHP Parti Meclisi üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı ve aynı zamanda kontenjan milletvekili aday adayı olan Ahmet Ertuğrul, CHP Milletvekili aday adayları Mustafa Cem Kağnıcı, Zernişah Girgin, CHP İl Başkanı İsmail Atakan Ünver, Merkez İlçe Başkanı Onur Irgat ile üyeler katıldı.
Gündeme geçmeden önce Divan Başkanlığına getirilen Yüksel Atik konuşmasında;“Bu gibi toplantılarda zaman zaman divan başkanlığına seçilmek olağan bir olgudur. Ama Atatürkçü Düşünce Derneği’nin divan başkanlığına seçilmek bir ayrıcalıktır. Son yıllarda Atatürk’ü okutmamak için, Atatürk’ü tanıtmamak için Atatürk gibi düşünmemek için mevcut siyasi iktidarlar ellerinden gelen çabaları gösteriyor. Tabi onlar Atatürk’ü tanıtıp okutsalar, Atatürk’ün çizdiği yolda ilerleseler o zaman insanlar aydınlanacak. Daha demokratik yönden bilinçlenecek. Halk ve hukuk sağlanacak. Belki bu tür insanlara biat etmeyeceklerdir” dedi.
Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ülkan Şanlıtürk’de, “Derneğimiz hiçbir maddi destek almadan tamamen kendi imkanlarıyla ayakta durmaya çalışan bir sivil toplum kuruluşudur. İktidara muhalif bir dernek olmamız bizi hem maddi hem manevi yönden çok zorlamakta ve bu sebeple sıkıntılar çekmekteyiz. Derneğimizin tek düzenli geliri üyeleri tarafından ödenen aidatlar olması gerekirken bazı aksaklıklardan dolayı bu gelirden de tam olarak faydalanamıyoruz. Üyelerimizin büyük bir kısmı aidatlarını yatırmamaktadırlar. Üyelerimizin aidatlarını aksatmadan yatırmalarını özellikle rica ediyoruz. Derneğin Atatürkçü düşünceyi topluma yayabilmesi ve varlığını gösterebilmesi için gündemde kalması gerekmektedir. Bunun içinde ekstra gelire ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.
Yapılan seçim sonrasında Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu’na Ülkan Şanlıtürk, Celil Evcen, Mahmut Demir, Ramazan Eryiğit, İsa Çetin, Halil Sezerer ve Neriman Köse seçilirken, Genel Merkez Delegeliklerine Yüksel Atik, Celil Evcen, Mahmut Demir ve Şahin Yıldız getirildi.