Duruşmaya Baro Başkanı Av. Oktay Yılmaz, Karaman Barosu genel sekreteri Av. Fatih Akpınar ve il insan hakları komisyonu başkanı Av. Ramazan Eryiğit birlikte katıldı. Duruşması sonrası açıklama yapan baro başkanı Oktay Yılmaz, ‘’yargılama sürecinin takipçisiyiz’’ dedi. Oktay Yılmaz açıklamasında,

‘’ 28 Ekim 2014 tarihinde Ermenek ilçesinin Pamuklu köyünde bulunan Has Şekerler Madencilik Şirketi’ne ait linyit ocağında eski ocakta biriken suyun basması sonucu 18 işçi mahsur kalmış, 38 gün devam eden kurtarma çalışmalarında değişik zamanlarda 18 işçinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Soruşturmayı yürüten Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı 166 sayfalık iddianameyle Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Karaman Barosu adına olayın yaşandığı günlerde sıklıkla bölgeye gelerek çalışmaları takip ettim, ailelerle görüştüm. Aradan geçen zamanın acıları hafifletmediği, unutturmadığı gerçeğini bugün duruşma salonundaki ailelerden bir kez daha öğrendik. Elbette hiç kimse veya hiçbir şey yaşanan acıyı unutturmaya yetmeyecek. Ancak, adil bir yargılama sürecinin sonucunda yaşanan acının az ama çok az da olsa hafifleyebileceği düşüncesiyle Ermenek ile temaslarımızı devam ettiriyoruz.

Bu nedenle olay gününden itibaren Karaman Barosu adına takipçisi olduğumuz facianın her duruşmasına yönetici arkadaşlarımızla birlikte katılmaya devam edeceğiz.’’ Dedi.