Karaman Barosu'na bağlı Avukatlar, "5 Nisan Avukatlar Günü" kutlamaları kapsamında dün sabah Anıt Park’ta  Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.
Karaman Barosunca düzenlenen Avukatlar Günü kutlamasında, Karaman Barosu Başkanı Bayram Ali Bulut, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak Belediye Bandosu eşliğinde istiklal marşı okundu.

Baro Başkanı Bayram Ali Bulut, burada yaptığı konuşmada, yargı düzeninin sağlıklı işlemesinin çağdaş, demokratik hukuk devletinin gereği olduğunu söyledi.

Dünya’nın en onurlu fakat en zor mesleklerinden birinin avukatlık olduğunu belirten Bulut, buz zorluğun avukatların avukatlık mesleğinin statüko ile sorunu olmasından kaynaklandığını savundu. Bulut;
“Onur için dünyanın hemen her tarafında avukatlar siyasal iktidarlar tarafından pek sevilmezler. Bu zorluk, bizim gibi hukuka aidiyet bilincinin yeteri kadar gelişmediği toplumlarda daha da ağır koşulları beraberinde getirir. Yine bu zorluk savunmanın yargılama faaliyetinin asli unsur olduğunun, yargılama faaliyetini demokratikleştiren ve meşrulaştıran unsurun savunma olduğunun bilincinde olmayan, buna göre eğitilmeyen, yetiştirilmeyen, kendilerini bu yönde geliştirmeyen insanı değil, insan haklarını değil, devletin menfaatlerini korumayı adalet sayan kimi hakim, savcı ve kolluk güçlerinin olduğu ülkelerde avukatlık mesleğinin icrasını daha da zorlaştırır, ağırlaştırır. Nitekim ülkemizde de durum böyledir. Bu bağlamda ülkemizde hemen her zeminde ister hukuk, isterse ceza davası olsun avukatlık mesleğinin icrası son derece zordur ve giderek daha da zorlaşmaktadır. 

“Avukatlar esir kullanmadılar, fakat efendileri de olmadı”

Baro Başkanı Bayram Ali Bulut konuşmasının devamında;
“Avukatlar insan hakkı ihlalleri ile hiç anılmadılar. Hak, adalet savunucu oldular. Avukatlar diktatörlerce ve zulüm rejimlerince hiç sevilmediler. Hep mazlumun yanında insan hakları ve özgürlük savunucusu oldular. Bütün memleketlerin yerlisi, bütün yüzyılların çağdaşı olarak yaşadılar. Sağırın duyan kulağı, körün gören gözü, dilsizin konuşan dili oldular. Avukatlar dara düşenin sırdaşı, umutsuzluğa düşenin umudu, toplumun ışığı, adaletin yılmaz bekçidir. Avukatlar esir kullanmadılar, fakat efendileri de olmadı.

Bu özel haftanın açılışında en başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve şehitlerimizin, yitirdiğimiz değerli üstat ve meslektaşlarımızın aziz hatıraları önünde kendi adıma, sizin adınıza sevgi ve saygıyla eğiliyorum.

Değerli meslektaşlarım, hepinizin Avukatlar Haftasını kutlar, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”dedi.