Engellilere hizmeti etmeyi  amaç edinmiş Türkiye Beyazay Derneği, Bulgaristan’a 150 kişilik kafile ile çıkartma yaptı.

İlimizde de şubesi  bulunan dernek, 5. Genel Kurulu’nu Bulgaristan’da yaptı. Genel Başkanlığını  kendisi de görme engelli  Lokman Ayva’nın yaptığı Beyazay Derneği, engelliler için ülke genelinde ses getiren projeleri ile tanınmakta: “Birlikte Yürüyoruz”, “Eğitim Her Engeli Aşar”, ”Aydınlan-Aydınlat”,”Mutlu Engelli Hattı” projelerden bazıları. Dernek “kamu yarına “ ibaresini taşıyan istisna derneklerden biri, derneğin yurt içinde 69 ve yurt dışında 4 olmak üzere toplam 73 şubesi bulunmaktadır. Kurul ve toplantılarda yetmiş üç değişik şubeden toplanan 150 kişi, illerindeki engellilerin karşılaştığı sorunları ve çözüm önerilerini tartıştı, yeni projeler ortaya koydu. Ayrıca dernek,  yurtdışındaki engelli dernekleri ile de bağlantılar kurarak, ülkeler arası dostluk köprüleri kurma çalışmaları yapmaktadır. Komşu ülke  Bulgaristan’a dostluk köprüleri oluşturma adına 150 kişi ile giden dernek, Türk-Bulgar Dostluğu ve engellilere hizmet üretme konulu bir Panel yaptı.Panel öncesindeki protokol konuşmalarında Bulgaristan Çalışma ve Güvenlik Bakanı , sağlık bakan yardımcısı, Sofya büyük elçisi konuşmalar yaptılar.  Paneli başkanlığını İstanbul milletvekilleri Gülay Dalyan ve Tülay Kaynarca yaparken Sofya Üniversitesi’nde Profesör , Doçent düzeyinde konuşmacılar katıldı. Ayrıca etkinlikler içinde, ülkemizden ve Bulgaristan’dan engelli kişiler müzik ve tiyatro gösterileri sundu, dernek il temsilcileri illerini tanıtan stantlar açtı.
Beyazay Derneği Karaman Şube Başkanı Durmuş Sayaslan,”Günümüzde, engelli vatandaşlara hizmetin geri kalmışlığın veya  gelişmişliğin ölçülerinden biri olduğunu, beş günlük, kurultay ve toplantı  çalışmalarının faydalı geçtiğini, engelli vatandaşlara hizmet götürmede ufkunu açtığını; her türlü engelli kişilerden,  engelli ailelerden veya çevresinde engelli olanlardan haberdar (05462609866) olmak istediklerini” belirtti.
Ayrıca Beyazay Derneği Karaman Şube Başkanı Durmuş Sayaslan ,Türkiye Beyazay Derneği , engellilerin eğitim ve mesleki alanlardaki becerilerini geliştirerek toplumda sorumluluk alan ,toplumla barışık bireyler yetiştirmek için , Halk Eğitim Merkezi,Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlükleri, üniversiteler, İl Gençlik  ve Spor Müdürlükleri ve çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmaktadır.Engellilerinde diğer vatandaşlar gibi  sunulan her türlü imkanlardan faydalanması gerektiği noktasında bilinçlendirme çalışmaları yapmaktır.Bütün bireyleri , kurum ve kuruluşları,iş adamlarını engelli vatandaşlarımızın eğitim seviyelerini yükseltme, iş becerisi kazandırma, işte istihdam etme noktasında  yardımcı olmaya çağırdı.