Karaman'da seçmen, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için saat 08.00'den itibaren sandık başına gitti.

Sabah saatlerinden itibaren seçmen kağıtlarında kendilerine belirtilen sandıklara giden vatandaşlar oyunu güvenli bir şekilde kullanmaya başladı.

Uzun yıllardır engeli nedeniyle oy kullanamayan Emine teyze demokratik hakkını evine gelen sandıkla kullandı.

Sümer Mahallesi Yusuf Ziya Göncü Caddesinde engeli sebebiyle oy kullanmaya gidemeyen 87 yaşındaki ortapedik engelli Emine Koçak, evine gelen seyyar sandıkla oyunu kullandı.Polis ve sandık görevlileri eşliğinde evine gidilen gidilen Koçak ailesi, uygulamadan çok memnun olduklarını ifade etti. Ahmet Koçak;'' 2 seçimdir eşim oy kullanamıyordu. Bu uygulama ile eşim oy kullandı çok memnunuz,''dedi.

Seyyar sandık hizmeti nedir?

Hastalığı ve engellilik durumu bulunan vatandaşlar, Yüksek Seçim Kurulu'nun yayımladığı seyyar sandık kurulu talep formu ile sandığın evine gelmesini talep edilmesi gerekiyor. Bunun için 'Engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu' veya 'Hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı olduğu' ibaresinin yer aldığı sağlık raporunu ibraz edecek olan vatandaşlar, 24 Haziran'da oy kullanma işlemini bulundukları lokasyonda gerçekleştiriyor. Bu rapora sahip olmayan vatandaşlar ise engellilik beyan formu aracılığıyla oylarını sandık alanlarının giriş katlarında kullanmaktadır.

Sandık görevlilerine ehliyet veya nüfus cüzdanlarını ibraz eden vatandaşlar, pusulalarını alıp kabin içinde oylarını kullandı.

Karaman'ın 6 ilçesinde 173 bin 500 seçmen, 627 sandıkta oy kullanacak.