Ziyarette hazır bulunan heyet, Karaman Enerji İhtisas Bölgesi Yer Seçimi Etüt Çalışmaları hakkında Vali Sayın Murat Koca’ya bilgiler verdi.

Bilindiği gibi yenilenebilir enerjinin başkenti olma yolunda ilerleyerek dev adımlar atan ve güneş radyasyon değerlerinin en yüksek olduğu Karaman’da,  yatırımcılara arsa temini sağlamak amacıyla "Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi"nin ilan edilmesine yönelik 03.04.2013 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nezdinde başlatılan girişimin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından uygun görülmesi ile yer seçimi etüt çalışmalarına başlanmış durumda.

Yürütülen etüt çalışmaları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü yetkililerince üç gün boyunca sürmüştür. Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesi düşünülen parseller Karaman Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ali Osman Kaşıkcı ile birlikte Bakanlık personeli Yüksek Mühendis Mehmet Akif Çalışkan, Yüksek Mühendis Bülent Ayar, Karaman Kadastro ve Tapu Müdürlükleri personeli tarafından yerinde görülerek, incelemeler sırasında görsel çekimler gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca Defterdarlık, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Metroloji Müdürlüğü, İl Özel İdaresi,Karaman Belediyesi, Ayrancı Belediyesi ile Ayrancı Kadastro ve Tapu Müdürlükleri ziyaret edilerek etüdü yapılacak arazi ile ilgili görüşme yapılmış, bilgi alınmış ve gerekli evraklar incelenmiştir. İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının görüşleri alınarak hazırlanacak Eşik Analizi Haritasının oluşturulmasını müteakiben çalışma sonuçlarının Endüstri Bölgeleri Koordinasyon Kurulu’na gönderilmesi ve önerilen alanın Endüstri Bölgesi olarak ilanına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı’nın Resmi Gazete’de yayımlanması beklenmektedir.