Kale Restoranda gerçekleşen programa, Karaman Milletvekili Recep Şeker, Karaman Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Hayati Kısacık, Karaman TÜMSİAD Başkanı Rıfat Karaulu, Belediye Meclis Üyeleri ve Dernek üyeleri katıldı.

Program sonrası konuşma yapan Genç Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Karaman Şube Temsilcisi Mehmet Akif Taşkıran katılımcılara yaptığı konuşmasında;
''Sizlere kısaca GENÇ TÜMSİAD dan bahsetmek istiyorum. 2010 yılında kurulan genç TÜMSİAD YEREL DEĞRLERDEN KÜRESEL LİDERLİĞE sloganıyla yaşadığımız şehre ülkemize ve insanlığa hizmet etmeyi şiar edinmiş bir kuruluştur. Gençlik kavramının daha da önem kazandığı günümüzde özellikle iş hayatında aktif olan genç arkadaşlara doğru zamanda doğru yerde bulunmayı gençliğimizin önüne hedef koyarak yol göstermeyi gaye edinmiştir. 
Malumumuzdur ki sermaye insanlığın ve ülkelerin geleceğini belirleyen güçlü faktörlerden birisidir. Bunu doğru yönetmek insanımızı ve ülkemizi uluslararası platformda daha güçlü etkili ve söz sahibi bir aktör haline getirir. Bu istikamette milli sermayenin ve yerel kaynakların son derece önemli olduğu bir gerçektir. 
Ülkemiz yıllarca sıyası olıgarşinin hakimiyetindeydi. Siyasilere yön veren güçler vardı. Ülke belli bir zümrenin istekleri doğrultusunda akşamdan sabaha yön değiştiren bir zemindeydi. Bugün gelinen noktada bu siyasi oligarşi kırıldı. Bundan sonrası halk iradesinin tecellisi ile görev alan siyasilere düşmektedir. Halk kimi isterse ülkeyi o yönetir. 
Sıra ise ekonomik oligarşinin de kırılmasında aşılmasındadır. GENÇ TÜMSİAD buna namzet bir kuruluştur. GENÇ TÜMSİAD vizyon sahibi milli ve manevi değerlere bağlı yüksek ahlak seviyesine ulaşmış genç iş adamları yetiştirme gayretindedir. Bu bağlamda biz üzerimize düşen görevin farkındayız. GENÇ TÜMSİAD olarak bizler ülkemizin kalkınmasında ve milletimizin refah seviyesinin yükselmesinde ve gelecek hedeflerine ulaşmada örgütlenmenin ve beraber hareket etmenin gerekliliğinin farkındayız. 
Biz sadece Türkiye eksenli düşünen bir yapı değiliz ülkem insanının yani sıra dünya Müslümanlarının da huzura kavuşmasını ve hatta tüm insanlığın İslam’la şereflenerek gerçek saadete ulaşması arzusundayız velhasıl bizler 7 milyar insanın gönlüne talibiz. Mevlam bu rahmet ayında duaların reddolunmadığı bu zaman diliminde birliğimizi beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin. Rahmeti ile bizlere muamele etsin. Yüce yaradan oruçlarımızı dergahında kabul etsin,''dedi.

Program sohbet sonrası sona erdi.