Okulun 6 ve 7.sınıf öğrencilerinin Görsel Sanatlar Öğretmeni Emel Cirit ile birlikte 2 aylık bir zaman diliminde yaptıkları resimlerin sergilendiği serginin açılışını Karaman İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ömer Kılıç, Abdulkadir Çömçe ve Kılbasan Belde Belediye Başkanı İbrahim Baykara ile Karaman Bankasya Şube Müdürü İsmet Şenel yaptı. Öğrenci velileri ile Pirireis İlköğretim Okulu 1.sınıf öğrencilerinin de hazır bulunduğu sergide bir konuşma yapan Okul Müdürü Tanju Yıldırım, öğrencilerinin her anlamda en iyi şekilde yetişmesinin tarihini de bilmesi ile mümkün olacağına dikkatleri çekerek “İnsan ve insanla alakalı olan her şeyin tarihi, insan sayesinde vardır. geçmişi hatırlamak, yeni nesillere aktarmak, ondan dersler çıkarmak, onunla geleceği planlamak sadece insana hastır. İnsan tarihiyle vardır. Tarihi olmayan bir insan, hafızası olmayan biri gibidir.” dedi.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Emel Cirit de yaptığı konuşmada eğitim öğretimde hedeflenen başarının öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin içinde aktif şekilde yer alması ile geleceğini belirterek “Sergimizde öğrencilerimizin görsel sanat dersinde yaptıkları ve özellikle Çanakkale Zaferini konu edindikleri resimler yer alıyor. Resimler onların düşüncelerinde yer alan tarih şuurunun kâğıda aktarılması ile ortaya çıktı. Sergiyi gezecekler buna dikkat ederek resimlere bakarsa öğrencileri daha iyi anlayacaklar. “ dedi.

Serginin açılış programı Karaman İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ömer Kılıç’ın öğrencilere yaptıkları resimlerle ilgili düşüncelerini tek tek sorması ve emeği geçenlere teşekkür etmesi ile sona erdi.