Demiryurt Köyünde Halk Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen serginin açılışına İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Öztiryaki, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Trafik Tescil Şube Müdürü Asilkan Öztürk,İl Müftü Vekili Ali Abay, İl Milli Eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, Halk Eğitim Merkezi yöneticileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu konuşmasında; “Biz örgün eğitim ile ulaşamadığımız vatandaşlarımıza Halk Eğitim Merkezimiz aracılığıyla ulaşarak; yaşlı demeden, genç demeden onların el becerilerini geliştirip,  hayata daha mutlu, daha güvenle bakmasını hedefledik.

Halk Eğitim Müdürlüğünde bugüne kadar 348 kurs açılmıştır. Bu kurslarda 3012 erkek 4632 bayan olmak üzere toplam 7644 vatandaşımıza eğitim verilmiştir. Devletimizin 2023 yılında hedeflediği 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşabilmesi için atıl durumda ev hanımlarımıza mütevellit iş gücünü ekonomiye kazandırmamız gerekmektedir. Bu kapsamda ilimizde bulunan bütün ev hanımlarına meslek edindirme çalışmaları başlattık. Bugün burada Demiryurt Köyü’nde bu kurslardan biri olan nakış kursunun açılışını gerçekleştirmek için toplanmış bulunmaktayız. Kursiyerlerimizin yapmış oldukları çalışmalarda bizim insanımızın hikâyesi ve hayata bakış açısı saklıdır. Bir mendilin nakışında bir genç kızımızın hayalleri vardır. Bir kilimin desenlerinde ninelerimizin umutları ve sabırları saklıdır… Bu çizgilerin, bu renklerin, bu desenlerin her biri bizi anlatır, bize dair bir şeyler dile getirir… İşte bunun içindir ki biz bu ürünlerin her birine “el emeği - göz nuru” deriz…
Gerçekten de öyledir… Çünkü bugün açtığımız sergideki her eser elin emeğini, gözün nurunu barındırıyor…

Bu değerleri bir emanet kabul etmemiz gerekiyor. Bugün fabrikalara, yatırımlara önem verdiğimiz gibi kültürel değerlerimize, sanat ürünlerimize de değer vermemiz gerekiyor. Aksi halde çocuklarımızın, torunlarımızın gönül dünyasında eksikler olacaktır. Bu ürünler öyle çok büyük maddî getiriler ifade etmiyor… Unutmayalım ki bu ürünler öncelikle bir samimiyet ve fedakârlık gerektiriyor. Annelerimizi bir düşünelim. Bir yandan evinin işini yapıyor, bir yandan çocuğunu büyütüyor; ama onca işin arasında bu sanat ürünlerine de yer veriyor… Günlerce belki aylarca bir nakışı işliyor… Eğer bu samimiyeti ve fedakârlığı gelecek nesillere de aktarabilirsek, geçmişte olduğu gibi gelecekte de biz olarak var olabiliriz.” dedi.

El Sanatları sergisinin açılmasında ve bu ürünlerin sergilenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Sultanoğlu; “Eserleri sergilenen kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Bu serginin gönül dünyamızda yeni kapılar aralamasını temenni ediyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlarken, sergimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ” dedi.