Van Valisi Münir Karaloğlu, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu ve beraberindeki heyeti kabul etti. Karaman heyetini valilik girişinde karşılayan Vali Münir Karaloğlu, daha sonra misafirleriyle makamında baş başa görüştü. Karaman halkının selamlarını getirdiklerini ileten Vali Kahraman ve Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu, deprem sonrası tüm Türkiye’de olduğu gibi Karaman’da da Van’a yardım göndermek için büyük bir seferberlik başlattıklarını aktardı.
Van Valisi Karaloğlu’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Karaman heyetine ve Karaman halkına Vanlı depremzedelere yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür etti. Ziyaret sonrası Vali Münir Karaloğlu, meslektaşı Süleyman Kahraman’a üzerinde Urartu motiflerinin işlendiği kahve takımı, Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu’ya ise vazo hediye etti. 

Daha sonra Van Vali Yardımcısı Atay Uslu ile birlikte konteyner kentlerde yaşayan depremzede vatandaşları ziyaret eden Karaman heyeti akşam saatlerinde Van’dan ayrıldı.