15 Temmuz 2013 Pazartesi günü saat 14.00'de Demosan Otelde gerçekleştirilen programaVali Murat Koca'nın yanı sıra Ayrancı Kaymakamı Erkan İsa Erat, Kazımkarabekir Kaymakamı Mehmet Uslu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürü Mustafa Sungur, Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nazmi Kaplan , Belde Belediye Başkanları, protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. 

8. Bölge Müdürü Mustafa Sungur'un açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Doğa Koruma ve Milli ParklarGenel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu Karamanlı olmaktan ve burada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından tüm illerde yapılan Master Planı çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Akıncıoğlu konuşmasının devamında doğa turizminin diğer turizm alanlarına göre dünyada daha hızlı bir artış içerisinde olduğunu belirterek, doğal güzellikler bakımından zengin olan ülkemizin değerini bilerek onu korumalıyız, özellikle doğal güzelliklerin bulunduğu yörede yaşayan insanlarımızın gelirlerini yükseltecek çalışmayla bu turizm tetiklemesini yapma ihtiyacını görüyoruz.”dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu’nun konuşmasının ardından Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nazmi Kaplan, doğa turizmi master planı hazırlanmasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Vali Murat Koca ise yaptığı konuşmasında: “İlimizin turizm potansiyeline büyük ivme kazandıracak olan bu planın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Proje ekibinde bulunan arkadaşlarımız kendi alanlarındaki çalışmalarıyla bu planı ortaya çıkardılar. Hazırlanan plana farklı alanlarda katkı sağlayabilecek kişiler, http://karaman.ormansu.gov.tr  internet adresindeki  Karaman İli Doğa Turizmi Master Planına erişerek öneride bulunabilirler. Karaman İli Doğa Turizmi Master Planının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi. 

Çalıştay master planı hakkında soruların cevaplandırılması ve önerilerin dinlenmesiyle sona erdi.