Karaman Eğitim-Bir-Sen şubesi yayınladığı basın açıklamasında;''İlimiz öğretmenevinde mübarek Ramazan günleri hiç hissedilmiyor. Mübarek Ramazan ayının rahmetinin ve sevincinin yaşandığı şu günlerde öğretmenevinin önünden geçenler gördükleri manzara karşısında şaşırıyorlar.


Bizlerin sosyal tesisi olan ve resmi kurum kimliği taşıyan öğretmenevinin bahçesinde güpegündüz alenen sigara, çay, su, meşrubat içenler, oyun oynayanlar eğitimci kimliğine büyük zarar veriyorlar. Kimsenin orucuna karışmak değil niyetimiz.  İsteyen oruç tutar, isteyen tutmaz. Lakin insan oruç tutmasa da tutanlara saygı göstermelidir, bu bizim hem inancımızın hem de yaşayışımızın bir gereğidir. Bu itibarla Öğretmenevinin bahçesini gören vatandaşlar bazı öğretmenlerin bu tavrından dolayı bütün öğretmenleri yargılayabilmekte, öğretmenlerin oruç tutmadığını çay kahve içerek oyun oynayarak ramazan ayını geçirdiklerini, oruç tutanlara saygı duymadıklarını düşünmektedirler. Öğretmenevleri herhangi bir vatandaşın ticarethanesi değildir, bütün öğretmenleri temsil eden bir kurumdur. Ramazan gününde öğretmenevinin bahçesinde herkesin gözü önünde oyun oynandığı çay sigara içildiği bir ortam oluşturmak ne resmi bir kuruma yakışır ne de bu toplumu eğiten bir eğitimciye yakışır. Öğretmenevi çatısı altındaki bu görüntüler biz eğitimcilerin vatandaşların gözündeki itibar ve saygınlığına zarar vermektedir.  Ki sıradan bir kahvehane bile Ramazan’da çalışıyorsa oruç tutan insanlara ve oruca saygısından dolayı mekânı tamamıyla çevreden soyutlamaktadır.          

Bu konudaki rahatsızlığımızı yetkililere de iletmemize rağmen herhangi bir adım atılmadığını üzülerek görmekteyiz. Ki bu uygulama geçen yıl da aynı şekilde devam etmişti. Kamuoyuna bu konudaki hassasiyetimizi duyuruyor, bütün eğitim camiasını toplum karşısında töhmet altında bırakan bu durum karşısında ilgilileri gereken önlemleri almaya davet ediyoruz,''dendi.