Gerçekleşen sohbet esnasında açıklamalarda bulunan Başkan Zekeriya Arslan; "Türkiye'nin en başarılı Tekvando Antrenörlerinden birinin bizim spor Kulübümüzde olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Aynı zamanda Milli Takım Antrenörlüğü görevini de yürüten İbrahim Kafalı kardeşimizin Karaman adına birçok başarıya imza atmış olması da bizleri gururlandırıyor" dedi.

Karaman Özel İdaresi Spor Klübü Başkanı Zekeriya Arslan yaptığı açıklamada; "Toprak Mahsulleri Ofisi Karaman Ajans Amirliği'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Tekvando Antrenörü İbrahim Kafalı, vardiyası denk gelmediği için birçok turnuvalara katılamamıştır. 2011 yılından bu yana herhangi bir ücret almadan gönüllü olarak çalışmalarına devam eden antrenörümüzün bu sıkıntılarının en kısa zamanda giderilmesi için çalışıyoruz. Haftanın 6 günü 80 öğrencisiyle aktif şekilde antrenmanlarına devam ediyor." dedi.

Karaman Özel İdaresi Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Mehmet Bayır, Karaman Özel İdaresi Tekvando Spor Kulübü olarak, antrenörümüz İbrahim Kafalı'nın katkılarıyla çok büyük başarılara imza attık. İnşallah antrenörümüzün çalışmalarına engel olan iş sorununu da çözmeye çalışıyoruz. Bunu başardığımız takdirde Karaman adına daha çok turnuva birincilikleri kazanacağına eminim." şeklinde konuştu.

2000 yılından beri antrenörlük yapan İbrahim Kafalı, 2013 yılında Milli Takım Antrenörü olarak Balkan şampiyonasına katıldığını dile getirerek şu açıklamalarda bulundu; "2014 yılı Mart ayında Hollanda Açık Open Turnuvası'nda ve 2014 yılı Haziran ayı İstanbul İsmet Iraz Açık Open Turnuvasında Milli Takım Antrenörü olarak görev aldım. Şuan Karaman'da 80 öğrencimiz ile antrenmanlarımız devam ediyor. Minikler Türkiye Şampiyonası'nda Tunahan Kazan Türkiye şampiyonu, Okullar arası Türkiye Şampiyonası'nda Hilal Şimşek Türkiye ikincisi, Zeynep Doğan Türkiye üçüncüsü, Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda Hilal Şimşek Türkiye Şampiyonu, Konya Çocuk Rumi Uluslar Arası Turnuvada Senem Bacaksız ikinci, Yıldızlar Dünya Şampiyonası'nda Hilal Şimşek Dünya üçüncüsü ve Antalya Açık Open Turnuvasında Mehmet Şahin Koçak Turnuvayı Milli Sporcu olarak tamamlamıştır. Karaman'da çok başarılı sporcular var. Onlarla çalışmak şahsıma büyük mutluluk veriyor. 2011 yılından bu yana herhangi bir ücret talep etmeden gönüllü olarak çalışmalara katılıyorum. Ancak çok sıkıntılarla karşılaşıyorum. Spor ile alakası olmayan bir işte çalıştığım için çalışmalarımı aksatıyorum, çoğu turnuvalara katılamıyorum ve bundan büyük üzüntü duyuyorum. Bu gün karamanda tekvando sporuna birçok gönül veren sporcu kardeşimizle birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizlere birtakım imkanların tanınması halinde daha da başarılı olacağımıza inanıyor ve Karamanımızı da dünyaya bu spor dalında duyurmak en büyük amacımdır." dedi.