Karaman'da Atatürk Parkı’nda konuşmalarla başlayan gösteri daha sonra İsmetpaşa Caddesi’nden Aktekke Meydanı’na kadar yürüyüş yapılarak sürdü. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu gösteri olaysız bir şekilde Aktekke meydanında yapılan son konuşma ile dağıldı. Karaman CHP Kadın Kolları İl Başkanı Meral Ünal da bir açıklama yaptı.

Karaman CHP Kadın Kolları İl Başkanı Meral Ünal basın açıklaması;

“Bugün burada şiddete uğrayan ve katledilen kadınlar için toplanmış bulunuyoruz. Şimdi birleşme zamanı, güçlenme vaktidir. Özgecan’ımız için kadın katliamlarına son demek için tek ses olacağız. Özgecan da okulunu bitirecek Psikolog olacaktı, Vatanına Milletine Hizmet edecekti. Daha yirmisinde hayatının baharında idi. Özgürce yaşamak gezmek, dolaşmak hakkı idi. Hayalleri ve umutları vardı. Ona bunu çok gördüler. Kendini bilmez caniler onu bizden kopardılar. Ülkemizde son yıllarda Kadına şiddet kat kat artmış durumdadır. Bu durumun yetkili kişiler tarafından önlenmesi için biran evvel çalışmalara başlanması  gerekli düzenlemelerin yapılması şart olmuştur.

13 Şubat Cuma Günü Karaman Adliyesinde Kadın Cinayeti Duruşması vardı “ Bilin bakalım ne oldu? “ Yine kadın suçlu bulundu ve namus cinayeti denildi. Bu zihniyet Kadın Cinayetlerini Meşrulaştırmaktan başka bir işe yaramıyor. Ölen kadına söz hakkı tanımadan onu arkasından karalıyarak Kadın Cinayetlerine haklı  nedenler uydurmaya çalışan zihniyetleri şiddetle kınıyor, adil yargılama talep ediyoruz.Kadınlar binlerce yıldır terörü içlerinde yaşıyorlar. Korku, endişe, kaygı ve mutsuzluk üzerine kurulmuş hayat hayat mıdır? Öldürüyorlar bizi, her türlü şiddeti uyguluyorlar. Çağdaş köle haline getiriyorlar.

Acılar üzerinden tarih yazmak kolay değil.   Gelecek ise artık birilerinin bizim adımıza yazdığı bir kader olamaz, olmamalı. En temel hakkımız olan yaşam   hakkımızı elimizden alan mevcut yapı tarafından  pompalanana  sisteme karşı, kadını ikincilleştiren zihniyete karşı topyekun mücadele etmemiz  gerekiyor. Bu vicdani ve derin bir meseledir. Türkiye’de her on kadından dört’ü şiddete maruz kalmaktadır. Son beş yılda öldürülen kadın sayısı 1134 ‘tür. 2014 yılında 281 kadın öldürülmüştür. 109 kadın ve kız çocuğuna tecavüz edilmiş yada  tecavüz girişiminde bulunulmuştur. 560 kadın yaralanmış, 140 kadın ve kız çocuğuna cinsel tacizde bulunulmuştur. Kadına yönelik şiddet, çocuk gelinler, ensest gibi konular yaşamdan önemli sorunlardandır. Bu sorunlarla

İlgili yasal düzenlemeler yapılsa da uygulamaya konulmamaktadır. Şiddetin ve cinayetlerin önüne geçmek için samimi bir çaba görülmemektedir. Mevcut sistemde kuvvetli bir Ataerkil bir zemin var ve bu Ataerkil zemin her geçen gün   besleniyor. Hukukta koruyor erkekleri polis ‘te. Kadına şiddet gösteren erkek kadına yüklenen “ İFFETSİZLİK “ suçlaması ile mahallede de korunuyor,  fatura hep kadına çıkıyor. Kadına yönelik şiddet haberleri sıradanlaştırılarak,  dramatize edilerek veya normalleştirilerek verilmektedir. Medya şiddeti toplumsal bir sorun değil adli bir vaka olarak veya münferit bir olay biçiminde sunmaktadır. İnsanın insana kıydığı, herkesin öteleştirdiği kişinin özgürlüklerinin sınırlandığı, hukukun bittiği ülkemizde topluma düzen getirmek için hep birlikte mücadele etmeliyiz''