Karaman-Konya yolu üzerinde bulunan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü önünde, iftar saatinde yolda olan sürücüler polisler tarafından araçları durdurularak iftar yemeği veriliyor. Polisin durdurduğu bazı sürücüler radara yakalandıklarını düşünerek korktuklarını dile getirirken, Karaman Emniyet Müdürlüğü‘nün yaptığı bu uygulamayı ilk defa gören bazı sürücüler de teşekkür etti.

Bölge Trafik Şube Müdürlüğü‘nde verilen iftar yemeğine katılan İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, iftara yetişme telaşıyla kazaya veya başka bir olumsuzluğa sebebiyet vermemek
için, polis-vatandaş kaynaşması sağlamak adına uygulamayı her yıl geleneksel hale getirdiklerini söyledi.

Emniyet Müdürü Sönmez, "İnsanlarımıza hoş bir vakit geçirmek, ihtiyaçlarını giderebilmek için
güzel ortamlar hazırlamak niyetindeyiz. Uygulamayı geçtiğimiz yıllarda yaptığımız gibi bu yıl da hayata geçirdik. Bizimle birlikte olan, bizimle birlikte olmak isteyen vatandaşlarımızla iftar yemeğini birlikte yersek mutlu
olacağız. Onlara hem polisimizin, hem ülkemizin, hem de devletimizin güler yüzünü gösterirsek kendimizi mutlu hissedeceğiz" diye konuştu.

Emniyet Müdürü Sönmez, iftarını sürücülerle birlikte aynı masaya oturarak açtı. Böyle bir uygulamayla ilk defa karşılaştıklarını ve şaşırdıklarını söyleyen sürücüler ise bu uygulamanın polis-halk yakınlaşmasına katkı sağlayacağını ifade etti.