İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri SMMMO’da Gerçekleşti.

Dr. Adnan Küçükçalık ve Mak.Müh. Murat Aktaş’ın sunumuyla 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği’yle ilgili seminer  28 Aralık Cumartesi günü Saat 15:00’de Mali Müşavirler Odası Seminer Salonunda yapıldı.

Yılın son günleri olması ve değişiklerin ardı ardına geldiği bu günlerde Esnafımızın cezalı durumla karşılaşmamaları için SMMM Odası Başkanı Ayhan Şancı yaptığı açıklamada;

İş Sağlığı ve Güvenliğiyle ilgili olarak herhangi bir erteleme söz konusu değildir ve İşyerlerimizin Nace Kodları çok önem arzetmektedir. 1 Ocak 2014’ten itibaren sadece büyük işyerleri değil NACE kodu ‘TEHLİKELİ’ sınıfta yer alan ve işçi çalıştıran berber, kasap, ayakkabı tamircisi gibi küçük esnafın da iş güvenliği uzmanı, hekim ve yardımcı sağlık personeli çalıştırmak zorunda, NACE kodu ’TEHLİKELİ’ olan iş kollarındaki küçük esnaflar da bu yükümlülüğü yerine getirmek zorunda. Erkek berberleri, kadın kuaförleri, hamamlar, saunalar, solaryumlar, ayakkabı tamircileri, lunaparklar, fizyoterapi merkezleri, diş hekimleri, çağrı merkezleri gibi işletmeler mutlaka iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi ve yardımcı sağlık personeliyle ilgili eksikliklerini gidermek zorundalar.

Bir hatırlatma da İŞLETME KAYIT BELGESİ ile ilgili yapalım.

Gıda İşletmelerinin kayıt ve onay işlemleri yönetmeliğinin yılbaşında uygulanmaya başlayacak olmasından dolayı Gıda İşletmelerinin yıl sonuna kadar ‘İşletme kayıt belgesi ‘ alması gerekmektedir.

31 Aralık 2013 tarihine kadar “İşletme Kayıt Belgesi” almayan bakkal, market gibi küçük esnaf ve gıda üreticileri cezalı durumda kalabilecektir.

Kayıt belgesi almak için 31 Aralık 2013 tarihine kadar dolduracakları beyanname, dilekçe ve yönetmelik kapsamında istenilen belgelerle işletmelerinin  bağlı bulunduğu İl Tarım Müdürlüklerine başvurmaları yeterlidir. 

Tüm meslektaşlarımın, sanayici esnaf ve sanatkarların yeni yılını kutlar bol ve bereketli kazançlar dilerim,''dedi.