Törene Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Ak Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer, Belediye meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Müteahhit firmanın yetkilileri ile Vatandaşlar ve Basın mensupları katıldı. 
Asfalt ihalesini alan Yunus İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Arslan törende yaptığı konuşmada: “Aldığımız bu iş ile birlikte Karamanımız yeni bir tesis, yeni ekipmanlar ve dolayısıyla Karamanımız için yeni istihdamlara vesile olmuştur. Dolayısıyla önceki iş guruplarımızda olduğu gibi bu işte de Karamanımızdan kazandığımızı Karamanımıza yatıracak olmaktan dolayı mutluluk duymaktayız” dedi.

Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu ise, Karaman için bu günün önemli bir gün olduğuna dikkat çekerek: “Karaman belediye tarihinde ilk defa bu ölçekte asfalt ihalesi yapıldı. Bu hamleyi 2012 yılında başlattık ve bu yılın sonuna varmadan gerek belediyemiz, gerekse müteahhit firma el ele verip bitireceğiz. Şehrin ihtiyacı ve gidişatına göre asfalt planımızda bir öncelik sırası yaptık. Allah izin verirse 100 bin ton sıcak asfalt ve bunun yanında soğuk asfalt serimi yapıp meseleyi Karaman genelinde % 80 bitirmiş olacağız” dedi.
Fazla reklama girmeden önemli işler yapmaya gayret ettiklerini ve Karaman’ın gelecek elli yılını teminat altına alan çalışmalar yaptıklarını belirten Uğurlu: “Birçok vatandaşımızın bildiği, bazı insanlarımızın da farkında olmadığı bir çok eserler meydana getirdik. Şehrimizin gelecek elli yılını ihata eden imar planları hazırlandı. Bunun faydalarını daha sonra göreceksiniz. Sizi temin ederim, bu planlama; şu anda burada başlattığımız çalışma ve diğer gözle görülür faaliyetlerden bin defa daha önemli” dedi.            

Konuşmaların ardından asfalt çalışmasının başlaması nedeniyle dua edilerek kurban kesildi.