1 Mayıs Çarşamba günü düzenlenen çalışmaya, Ticaret ve Sanayi Odası adayı Mustafa Sarı’nın yanı sıra Tüm Sanayici Ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Karaman Şubesi Başkanı Rıfat Karaulu, Tümsiad seçim koordinasyon merkezi Başkanı Ali emre, Genç Tümsiad Başkanı Mehmet Akif Taşkıran, 1. Grup adayı İbrahim Şen, 3. Grup adayı Mahmut Selim Dülger, 9. Grup adayı Salih Özcan, 10. Grup adayı Cemalettin Canuylasi katıldı.

 Yoğun ilgi ile karşılanan ekip, Ermenekli işadamlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrası gerçekleşen seminerde konuşma yapan Rıfat Karaulu TÜMSİAD’ın gerek Türkiye’de gerekse Yurt dışında teşkilatlanma konusunda başarılı olduğuna değindi. 14.000 KOBİ’nin üye olduğu Tümsiad’ın tüm komisyonları ile Mustafa Sarı’ya destek vereceğini söyleyen Karaulu; ‘’Adayımız aynı zamanda Tümsiad denetleme kurulu başkanı olduğundan, ister akademi kurulumuz ister diğer komisyon ve kurullarımız proje ve çalışma noktasında gerekli desteği verecektir’’ dedi.


Daha sonra konuşma yapan Mustafa Sarı; ‘’ Ermenek Karaman için önemli bir role sahip olduğundan Ermenek’siz ne geçim, nede seçim olur diyerek geldim. Sadece oy isteyip vaat vermeye değil, içinizden listemizde isimler olsun demeye geldim. Biliyorum ki herhangi bir ticari işinizde Ticaret Odası onayı veya imzası gerektiğinde kilometrelerce yol kat ediyorsunuz. Bu sizlere ciddi zaman kaybı ve stres yüklediğinden bu sorunu ortadan kaldırmak için sizlere söz veriyorum.


Ermenek ilçemize geçmiş yıllarda Ticaret Odası bürosu açılmış olmasına rağmen hem yetki verilmemiş hem de kısa sürede kapatılmıştır. Biz bunun aksine yetkilendirilmiş bir şube açmayı düşünüyoruz. Böylelikle hem zaman kaybınızı önleyecek hem de iş yükünüzü hafifleteceğiz. Ayrıca diğer ilçelerimizin olduğu gibi Ermenek’in de tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtılması noktasında elimizi taşın altına koyacağız. Farklı bir yönetim anlayışı ile çıktığımız bu yolda Ermenekli kardeşlerimin gösterdiği teveccühe teşekkür ederim.’’ Dedi.
   

Seminere gelen işadamlarına, yetki belgeleri, oy pusulaları ve diğer konularda Ali Emre teknik bilgi verdi. Seminer sonrası Ermenek sokaklarını dolaşan Mustafa Sarı ve ekibi esnaf ziyaretlerinde bulundu. Tümsiad Ermenek Komisyonu Başkanı Vahit Uyar’ın eşlik ettiği ziyaret sonrası bir süre dinlenen grup daha sonra Karaman’a döndü.