Karaman Vali Yardımcısı hakkında 7 yıla kadar hapis istendiği iddia edildi.
Karaman Vali Yardımcılarından, Diyarbakır'ın Hani ilçesinin eski kaymakamı Rıza Gençoğlu hakkında "edimin ifasına (işin gerçekleştirilmesine) fesat karıştırmak" suçundan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığı iddiası üzerine görüşlerini aldığımız Gençoğlu iddialara cevap verdi.

Basın mensuplarına gelen bir maille gündeme düşen iddialar hakkında Rıza Gencoğlu, olayın 5 yıl önce vuku bulduğunu ve davanın Yargıtay aşamasının bile bittiğini ifade ederken, "Meslek hayatımı olumsuz etkilemek için meçhul güçler bu konuyu gündeme taşıyor. Şu anda hakkımda devam eden herhangi bir dava yoktur. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildiğinden dolayı bu dosya kapanmıştır" dedi.

Karaman Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu konuyu hukuki zemine taşıyarak Karaman Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu.

Konuyla ilgili bize ulaşan maili ve Karaman Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu'nun ifadesini aynen yayınlıyoruz.

İki ayrı mailden gelen ifadeler:

Diyarbakır'ın Hani ilçesinin eski kaymakamı Rıza Gençoğlu hakkında, ''edimin ifasına (işin gerçekleştirilmesine) fesat karıştırmak'' suçundan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinin eski kaymakamı Rıza Gençoğlu hakkında, ''edimin ifasına (işin gerçekleştirilmesine) fesat karıştırmak'' suçundan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Vali yardımcısı Gençoğlu'nun başkanlık ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) fakir öğrenciler için ihale yoluyla satın alınan giyim malzemelerinin, ihale şartnamesinde belirtilen kalitede olmadığının tespit edildiği ileri sürüldü. İddianamede, 10 Ekim 2007 tarihinde Hani SYDV tarafından fakir öğrencilere 850 adet kaban ile 8 bin 520 çift ayakkabı yardımı yapılabilmesi için ihale gerçekleştirildiği, bu ihalede teslim edilen malların numune olarak gösterilen ve ihalede kabul edilen ürünlerden farklı ve kalitesiz olduğu yönündeki iddialar üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi. Hani Cumhuriyet Başsavcılığınca, dağıtılmak üzere olan çeşitli tip ve modellerden kaban ve ayakkabılara, numunelerle karşılaştırılıp incelenmesi için el konulduğu kaydedilen iddianamede, şu ifadelere yer verildi: ''Savcılıkça el konulan ürünler, incelenmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir. Alınan bilirkişi raporuna göre, ürünlerin şartnameye uygun olmadığı anlaşılmıştır. Bu ürünleri şartnameye uygun olduğu düşüncesiyle kabul eden ihale komisyonu başkan ve üyelerinin şartnamedeki bu madde hükmünü ihlal etmek suretiyle, 'edimin ifasına fesat karıştırdıkları' anlaşılmıştır.'' İhale komisyonunun yargılanması sürüyor. İddianamede, numunelerin şartnameye uygun olduğunun, ihale komisyonunda bulunan İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Bedri Avcı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ceylan, Tarım Müdür Vekili İlyas Kıran, Vakıf Müdürü Lokman Koç, İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu, Mal Müdürlüğünde görevli memur Muzaffer İçli ve esnaf Ekrem Yıldız tarafından onaylandığı, kararın o tarihte ilçe kaymakamı olan Rıza Gençoğlu tarafından da uygun bulunduğu belirtildi. Şüpheli Gençoğlu'nun vali yardımcısı oluşu nedeniyle hakkındaki soruşturmanın ayrı yürütüldüğü kaydedilen iddianamede, ihale komisyonunda yer alan diğer görevliler hakkında da dava açıldı. Yargılamanın Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor.

Savcılık, şu anda Karaman vali yardımcısı olan eski Hani Kaymakamı Rıza Gençoğlu'nun, Türk Ceza Kanununa göre ''edimin ifasına fesat karıştırmak'' suçundan 7 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istendi.

Vali Gençoğlu'nun İfadeleri:






Vali Yardımcısı Gençoğlu son olarak;''Şu anda hakkımda devam eden herhangi bir dava yoktur. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildiğinden dolayı bu dosya kapanmıştır,''dedi.