Karaman Valiliğinden yapılan açıklamaya göre ''Bugün (25.03.2014) bölgemizde havanın parçalı çok bulutlu, batı, güneybatı ve kuzeybatı kesimlerinin hafif mevzi sağanak yağışlı geçmesi, rüzgârın güneyli yönlerden (lodos)  kuvvetli olarak (30 – 50 km/saat) esmesi beklenmektedir. Sağanak yağışların 28.03.2014 Cuma günü bölgemizin kuzeybatısında, 29.03.2014 Cumartesi günü de bölge genelinde aralıklarla görüleceği tahmin edilmektedir.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının; Çarşamba (26.03.2014) gününden itibaren bölgemizde 2 ila 4 derece azalarak hafta sonuna kadar mevsim normalleri civarında seyredeceği, ancak hafta sonunda Balkanlardan gelen soğuk hava ile hissedilir derecede azalarak yer yer mevsim normallerinin altına gerileyeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarındaki ani değişimlere ve meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz, kaynaklı zehirlenmeler, su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.'' denildi.