Önümüzde zorlu bir Genel Seçim var. Bu seçimin Zor olmasının en önemli nedenlerinden biri; siyasi partilerin verecekleri stratejik kararlardır. "Nasıl olursa olsun, ne pahasına olursa olsun ve kiminle olursa olsun"lardan ziyade, artık siyasi partiler adaylar noktasında verecekleri kararlarını biraz daha sık dokuyup ince elemesi gerekmektedir.

Bu seçimler özellikle de Ak Parti açısından büyük önem taşımaktadır. Bir yıl öncesi patlayan ve zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın basireti ve dik duruşu sayesinde savuşturulan  "PARALEL" olaylarından sonra zararın; tarafını belli eden cesur insanlardan değil de (sadece 'cesur' diyorum), tarafını korku'dan gizleyen bukalemunlardan geleceği unutulmamalıdır.

Niyetlerini menfaatleri uğruna ALLAH (c.c.)'tan gizlemeye kalkan insanlardan kaçınılmalı ve halka hizmet etmeyi HAK'tan talep eden insanlarla yola çıkılmalı diye düşünüyorum.

Unutmamamız gereken çok açık bir gerçek var ki; oda artık halkın aday olarak halktan birilerini istiyor olması. Vatandaş ile arası bozuk yöneticilerden, vatandaşı azarlayan, geçiştiren ve hakkında birçok dedikodunun olduğu siyasetçi değil de, 'Doğana beşik, Ölene tabut, ' bulabilecek, vatandaşın gönül rahatlığı ile bir bardak çay eşliğinde derdini anlatabilecek milletvekilleri aranıyor oluşu sanırım Ankara'dan da görülüyordur.

Kabinenin olmazsa olmaz isimlerinden olan Sayın Lütfi Elvan'ın önümüzdeki genel seçimlerinde memleketi Karaman'dan değil de, Mersin, Konya ve İstanbul gibi şehirlerden aday olma ihtimali halk ve siyasiler arasında yayılmaya başladı.

Bu söylentilerin sadece lafta kalacağına, Karaman'ın geleceğini inşa etmeye çalışan Lütfi Elvan'ın uzun yıllar daha Karaman'ın başında olacağına inanıyorum.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan her zaman Karaman'ın öz evladı olacak ve bunun bilincinde hareket edecektir. Önümüzdeki Genel Seçimlerde de Karaman Milletvekili Kadro Sayısı'nı en iyi şekilde değerlendireceğinden hiç şüphemiz yok.

Ben inanıyorum ki; Sayın Bakan Lütfi Elvan şimdilerden bu konuyu ele almıştır. Karaman'ın gücüne güç katmak adına halkın dilinden anlayan, halk ile iç içe, her hangi bir şaibesi bulunmayan ve taban tarafından sevilen insanları aday olarak belirleyecektir.

Karaman'lı seçmenlerin, Karaman'a gönül vermiş, karşılıksız partisini benimsemiş ve en ufak bir menfaat beklememiş siyasilerin bu listede yer almasını istemekten daha doğal hiç birşey olamaz.

3 dönemdir Karaman'ımızı en iyi şekilde temsil etmiş, geceli-gündüzlü vatandaşlarla irtibat halinde olmuş olan Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün'e de teşekkür etmeden yazımı bitirmeyeceğim.

Kendisine oy vermiş yada vermemiş vatandaşların sorunlarını çözmek için özel hayatından dahi fedakarlık yapan Sayın Mevlüt Akgün'e tüm Karaman halkı adına buradan teşekkür ediyorum. Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'a iyi bir takım arkadaşı olmuş ve beraber çok işler başarmışlardır.