Proje sorumlusu, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıza Duru bu konuda yaptığı açıklamalarda şöyle dedi:

“ Bilinen ama şimdiye kadar ortaya çıkarılmayan veya hiç duyulmamış, yapılmamış Karaman yemekleri, çalışmalarımız sonucu belirlenmiş ve bu konudaki çalışma isteğimize zemin hazırlamıştır. Birinci aşama olan yemeklerin belirlenmesinden sonra, bu yemeklerin hazırlanıp kayıt altına alınması bizler için zor olarak gördüğümüz evre olmuştur. Ama bu süreci de çok duyarlı bayanlarımız, Karaman Sevdalısı dostlarımız ve kuruluşlarımız sayesinde geçirilen zevkli çalışma süreci bitmiş, Karaman’ın geleceğine sunabileceğimiz armağan ortaya çıkmıştır. 200'e yakın yemek tarifi netleşip, yapılarak fotoğrafları çekilmiş ve kayıt altına alınmıştır. Bu yemeklerimizin Karaman’lı ahçılarımıza öğretilmesi ise projemizin diğer bölümünü oluşturmaktadır. Mevka desteği sağlandığı takdirde, bu eğitimlere başlanacak ve şeflerimize sertifikaları verilecektir.

Projemizin en son çalışması ise, bu yemeklerin ulusal basın ve gurmeler tarafından değerlendirmeye alınmasıdır. Bu çalışmamız ise yaklaşık 11 adet ünlü gurmenin katılacağı “Karaman Yemekleri Tadım Etkinliği” 11 Mayıs 2015 tarihinde  Grand Karaman Otel’de gerçekleşecektir. Yaklaşık kırk adet yemeğimizin tadılacağı bu etkinlik, yine duyarlı kadınlarımızın el emeği yemekler ile gerçekleşecektir. Motivasyonun bozulmaması için görevli harici izleyici alınmayacağı istenmiştir. Şimdiden Kadınlarımıza, Grand Karaman Otel yetkililerine ve ahçılarına, Mika Tur yetkililerine ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum. ” 

KATILACAK OLANLAR:

Nedim ATİLLA (Akşam-SKY Tv)

Ahmet ÇöMEZ (Akşam-SKY tv)

Müge AKGÜN (Radikal Gazetesi)

Gökmen SÖZEN (FOOd in LİFE)

Murat BOZOK

Nazlı PİŞKİN ( Sofra Dergisi)

Defne KORYÜREK (Slow food)

Jale BALCI (Hatay YEMEKleri Restaurant sahibi)

Nilhan ARAS (Metro Gastronomi Dergisi)

Eyüp Kemal SevİNÇ ( Dijitürk GURMAX)

İlkay Kanık  (Beykent Üniversitesi)