Karaman’da değişim devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Yunuskent Spor Merkezini hizmete açan Karaman Belediyesi, her hafta bir açılış programında yarın (8 Haziran Cuma); Türkiye’de çok az sayıda bulunan Deneme ve Bilim Merkezi’ni şehrimize kazandırıyor.

            Araştıran, deneyerek öğrenen gençlerin yetişmesine katkıda bulunmak istediklerini söyleyen Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu; “Deneme ve Bilim Merkezi gençlerin ufkunu açacak” dedi.

            Fizik, kimya ve biyoloji dallarında öğrenme ve deneme istasyonlarının bulunduğu merkezde öğrenciler; araştırma ve deney yaparken görevli öğretmenlerden de bilgi alabilecek.

Karaman Belediyesi Sağlık Polikliniği’nin üst katında faaliyet gösterecek merkezden 7’den 70’e herkes faydalanabilecek.

            Bilim Merkezi’nde; deney setleri, fen araç ve gereçleri, araştırma ve eğitici programların sunulduğu bilgisayarlar, bilimsel dergi ve kitapların yer aldığı kütüphane, sunum ve konferansların yapılabileceği salonlar bulunuyor.  

Merkezde ayrıca okullar arasında bilim şenliği, proje yarışmaları düzenlenerek bilimsel uğraşıların geliştirilmesine katkı sağlanacak.

Karaman Belediyesi Deneme ve Bilim Merkezi 8 Haziran Cuma günü saat 11.00’de, İsmetpaşa Caddesi Eski Belediye Binasının üçüncü katında törenle hizmete açılacak.