Karaman İlim İrfan Merkezi Derneği (KİMDER) ve İrfan Meclisi’nin ortaklaşa düzenledikleri ve Her yıl düzenli olarak kutlanmaya başlanan program kapsamında Karaman’a yakın ve uzak şehirlerden birçok misafir geliyor. Abdulkadir Geylani’nin soyundan olduğu bilinen ve Geylani’nin birçok eserinin gün yüzüne çıkmasına hizmet eden Seyyid Şerif Dr Muhammed Fadıl Geylani Karamanlılarla buluşacak.

Yakın zamanda vefat eden ve ‘’Sultan-ül Vaizin’’ diye anılan Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin oğlu Konya merkez vaizi Abdurrahman Büyükkörükçü Hocaefendi pragram kapsamında Abdulkadir Geylani’yi anlatmaya geliyor. Yine Konya ilinden Necmettin Erbakan Üniversitesi Tasavvuf Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dilaver Gürer programda konferans verecekler.

İlahi ve ezgi sanatçılarının da katılacağı programa yurt içinden ve yurt dışından yoğun katılım olması bekleniyor. Son yılların en kapsamlı manevi programı hakkında ayrıntılar şöyle;

PROGRAM AKIŞI:

Kur’an-ı Kerim Tilaveti – Sinevizyon gösterisi – Açılış konuşması – Selamlama Konuşmaları – Konferanslar – İlahi Ve Ezgiler – Sema Gösterileri – Kadiri Devran-i Zikri – Sakal-ı Şerif Ziyareti – Abdulkadir Geylani (KS) Hazretlerinin Özel Eşyalarının Ziyarete Açılması – Hatim Duaları – Yemek İkramı – Kapanış.

KONFERANSLAR:

AÇILIŞ KONUŞMASI – İrfan Meclisi ve Kim-Der Onursal Başkanı Mehmet Üzüm Hocaefendi

SEYYİD ABDULKADİR GEYLANİ HAZRETLERİNİN EVRENSEL KARDEŞLİK MESAJI KONULU SOHBETİ – Abdulkadir Geylani Hazretleri’nin torunu Beyrut İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Seyyid Şerif Dr. Muhammed Fadıl Geylani.

DÜNDEN BUGÜNE KADİRİLİK VE ABDULKADİR GEYLANİ - Necmettin Erbakan Üniversitesi Tasavvuf Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dilaver Gürer.

GÖNÜL DÜNYAMIZDA TASAVVUFUN YERİ VE ÖNEMİ – Konya Merkez Vaizi Dr. Abdurrahman Büyükkörükçü.

İLAHİ VE EZGİLER: Mustafa Topal – Grup Gönül – İbrahim Tan – Tevfik Gümüş.

Tarih: 8 Eylül 2013 Pazar Saat: 13.30 Otogar Sosyal Tesisleri

Programa Tüm Karaman Halkı Davetli.