Karaman’da 10 Ekim tarihine kadar yağış bekleniyor. Meteoroloji 8. Konya Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada;
“Yağışlı havanın Bölgemiz genelinde 10/10/2012 Çarşamba gününe kadar aralıklarla etkisini devam ettirmesi beklenmektedir.
Geçtiğimiz hafta mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının  Salı ve Çarşamba (09-10/10/2012) günleri bölgemizde hissedilir derecede (6-10 °C) azalarak mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin edilmektedir.”denildi.
KARAMAN YAZIN SON DEMLERİNİ YAŞIYOR
Karaman’da yaz aylarında sıcak havalardan bunalan vatandaşlar parklara akın ederek ağaç gölgesine sığınırken, yine yazın son demlerinde bazı vatandaşlar da banklarda uyumaya yöntemi ile dinlendikleri gözlendi.
Kentte sıcak geçen yaz döneminin ardından Ekim ayının ortasına doğru gittiğimiz bu günlerde yazın son demlerini yaşamaya başladık. Artık rüzgar serin esiyor, hatta üşütüyor. Kışlıklar, yazlıklar ile yer değiştiriyor.
Karaman Devlet Hastanesinde bu günlerde bir mevsim değişikliği dolayısı ile Acil Serviste soğuk algınlığına karşı sağlık çalışanları da hizmetlerini artırdığı görülüyor.
Karaman Devlet Hastanesinde özellikle akşam saatlerinde Acil serviste yaşanan yoğunluk bir yana diğer yandan bahçesinde de gün içerisinde yazın son esintileri ile renkli görüntülerde beraberinde geliyor. Yazın son demlerini anımsatan bu fotoğraf karesinde yaşlı bir vatandaşın oturma bankı üzerinde uyuyarak dinlenmeye çalıştığı gözleniyor.