Bayram tatili süresince karayollarımızda trafik yoğunluğunun önemli oranda artış gösterdiği sürücülerimizin yakınlarının yanına veya tatilini geçirecekleri yerlere biran önce ulaşmak istemeleri nedeniyle trafik ​kurallarına yeterince uymadıkları, uyku ve yorgunluk belirtileri olduğunda güvenli bir yerde istirahat edilmediği ve bunun sonucunda da trafik kazaları meydana geldiği görülmektedir. Ayrıca trafik kazalarının gidilecek yere yakın mesafelerde olduğu istatistik bilgilerden anlaşılmaktadır.

İlimizde Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla 26-27-28-29-30/07/2014 tarihlerinde ilimizde şehir içi Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğümüz ile Bölge Trafik Şube Müdürlüğümüz sorumluluğunda bulunan Devlet Yolu, İl Yolu, Cadde ve Sokaklar üzerinde kazaya karışan 11 adet otomobil, 3 adet Kamyonet, 8 adet Motosiklet, 1 adet Tanker, 1 adet Minibüs ve 1 adet Kamyon toplam 16 adet Yaralamalı Trafik Kazası meydana gelmiş, kaza sonucu 29 kişi çeşitli yerlerinden yaralanarak tedavi altına alınmış olup, ilimizde Ölümlü Trafik Kazası meydana gelmemiştir. Meydana gelen trafik kazalarında EMNİYET KEMERİ takmanın önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır.
Karaman ilimizde kazaları azaltmak, araç sürücülerinin, yayaların can ve mal güvenliğini sağlamak için Trafik yönünden denetimler devam edecektir.