Karaman İl Müftülüğü Cuma namazı sonrası bütün camilerde filistine yardım topladı. Aktekke Camisinde vatandaşlar yardım kampanyasına yoğun ilgi gösterdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının başlatmış olduğu Filistin'e yardım kampanyası Karaman’da bütün camilerde uygulandı. Cuma namazına gelen cemaatten çıkışta Filistin için yardım toplandı. Karaman halkının yardım kampanyasına ilgisi büyüktü. Namazdan sonra Filistin için dualar edildi İsrail lanetlendi. Camiden çıkan cemmat ise İsrail'e tepki göstererek ''Allah Müslümanların yardımcısı olsun yavrum ne diyelim. Allah onları zalimlerin zulmünden kurtarsın. Temennimiz üzgünüz. Yüreğimiz kan ağlıyor. Yani biz burada huzurlu bir ramazan yaşayamıyoruz. Keşke televizyonlar olmasa da görmesek bunlar. Allah yardımcıları olsun'' diye konuştu. 

Karaman Müftüsü Nuri Değirmenci Filistin'lilerin yaralarına bir nebze merhem olmayı hedeflediklerini dile getirerek ''Diyanet İşleri Başkanlığımız Gazze'de ki menfur saldırılara karşı orada ki Filistinli kardeşlerimizin mağdur ve mazlum kardeşlerimizin yaralarına merhem olmak maksadıyla Türkiye genelinde bugün Cuma namazına müteakiben bir yardım kampanyası başlattı. Bu yardım kampanyası sebebiyle bizim Karamanımızda da bütün camilerimizde köylerimizde kasabalarımızda kazalarımızda hepsinde bugün Filistinli kardeşlerimiz için bir yardım kampanyası vesilesiyle  para toplanmaktadır. Filistinli kardeşlerimize hem maddi bakımdan yardım etme ve hemde dualarımızda onları anma o mazlum kardeşlerimizi muhafakayetleri için dua da bulunma elbette ki bizim asli görevlerimiz arasındadır. Memleketimizin her tarafında bu dualar yapılmakta. Evveli rahmet ortası marifet sonu günahlardan azat olarak bilinen bu ramazan ayında da inşallah bütün dualarımız Filistinli kardeşlerimiz Suriyede ki kardeşlerimiz için olacak'' dedi.
Yardım Kampanyaları artarak devam edecek.