Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu’nda düzenlenen açılışı törenine Karaman Valisi Murat Koca'nın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Botsalı, Türkiye Beyazay Derneği Karaman Şube Başkanı Durmuş Sayaslan, Okul Müdürü Abdurrahman Koçak, kurs öğretmenleri, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Türkiye Beyazay Derneği Karaman Şube Başkanı Durmuş Sayaslan, açılış konuşmasında derneğin kuruluş felsefesi ve dernek çalışmalarıyla ilgili bilgi verirken, derneğin her geçen gün daha çok büyüdüğünü, daha geniş kitlelere ulaştığını belirtti ve bunun engelli vatandaşlarımız için bir umut, bir sevinç vesilesi olduğunu ifade eden Sayaslan konuşmasının devamında;''Engellilerin eğitim,sosyal,kültürel ,ekonomik, hukuki, mesleki alanlardaki hak ve menfaatlerini koruyup geliştirmeyi kendisine amaç edinmiş olan  derneğimiz, 1988 yılında İstanbul’da görme engelli bir grup genç tarafından kurulmuştur. 2007 yılında  Bakanlar kurulu kararı ve Cumhurbaşkanımızın onaylamasıyla “kamu yararına” çalışan dernek statüsüne kavuşmuştur.
Bugün ise;  Türkiye Beyazay Derneği, çeşitli illerdeki  69 yurtiçi,  Fransa ve Almanya’daki  2 yurtdışı şubesi ile toplamda 71 şubede engellilere hizmet vermeye çalışmaktadır.Türkiye Beyazay Derneği  ülke genelinde ses getiren çalışmalarından bazıları, Sanal Ortamda Sesli Kitap Dinleme, Görme Özürlüleri Teknoloji ile Tanıştırma, Bril Alfabesi ile Kuran-ı Kerim ve okuma materyallerinin basım çalışmaları, “Eğitim Her Engeli Aşar” Fati ile Birlikte Yürüyoruz”  projeleridir.
Derneğimizin Karaman Şubesi, 2011 yılında açılmış, kısa sürede farklı kesimden insanların desteklemesi ile üye sayısını artırarak  Karamandaki engelli vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlamıştır. 
 
Dernek olarak herhangi bir engelli ayrımına gitmeden bütün engelli insanımıza hizmet vermeye çalışmaktayız.2012 yılında açmış olduğumuz engellilere yönelik KPSS hazırlık kursumuza 120 kursiyerimiz katılmış; 2012, 2013 ,2014 yıllarındaki engelli devlet memuru atamalarında, 35 kursiyerimiz, ülkemizin çeşitli yerlerinde devlet memuru olarak görevlerine başlamışlardır. 
2014 yılında da ÖSYM tarafından engelli vatandaşlarımıza yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavı  yapılacaktır. Alınan sonuçlara göre ilerleyen zamanlarda engelli vatandaşlarımız devlet memuru olma şansını elde edeceklerdir.
2012 yılındaki hazırlık kursunun güzel sonuçlar vermesi ,engelli vatandaşlarımızın derneğimize başvurmaları sonucunda, zorlukları da olsa, bu yıl da, bizi, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Kursu açmaya teşvik etmiştir. Kursumuzda ortaöğretim, önlisans ve lisans diploması olan öğrencilerimize hazırlık kursu vermekteyiz. Onbeşi bayan olmak üzere, toplamda 85 öğrencimiz kursa devam etmektedir. Kursiyerlerimize Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya alanlarında 6 öğretmenimiz tarafından dersler verilmektedir. Aslında kursiyerlerimize bu teorik dersleri verirken, biz öğretmenler de, azme, mücadeleye, çalışmaya, çevremize  tebessümle bakmaya,hayata ve yaşama dair kursiyerlerimizden fazlasıyla  bilgiler almaktayız. 
Bu özel grubu bir araya getirme amaçlarımızından  biri de kendileri arasındaki kaynaşmayı sağlamak ve uzun sürecek   arkadaşlıklarına zemin hazırlamaktır.
Kursumuz 10 Şubat-25 Nisan 2014 tarihleri arasında haftaiçi akşam saat 18.30-21.45 saatleri arasında yapılmakta, 11 haftalık bir zaman dilimini kapsamaktadır. Bu tarihler arasındaki hafta sonlarında  kursiyerlerimizle birlikte kurum, kuruluş, sanayicilerimiz ve  valiliğimizden destek aldığımız takdirde,  engellilere ve ailelerine yönelik; ağaç dikme, piknik yapma faaliyetleri,şölenler,geziler düzenleme organizasyonları ve engellilere beceri kazandırma kursları  açmayı planlamaktayız.
Kursiyerlerimiz, bir çok engelleri aşarak eğitim seviyelerini belli bir noktaya taşımış kişilerden oluşmaktadır. İmkanlar verildiği takdir de iş yapma, güzellik oluşturma noktasında belli birikimleri olan kişilerdir. Engellilerimiz ortak düşüncesi;“Bizler engelli olmayan yönlerimizle bir şeyler üretebiliriz, yeter ki bu şans bize verilsin. Bizler üreterek hakkımız olan maddi kazancı elde etmek istiyoruz” şeklindedir. Dernek olarak bizler de engelli vatandaşlarımızın çığlıklarını duyurma noktasında onların sesi soluğu olmaya çalışmaktayız.
Kursumuzun açılması noktasında imkanlarını bizlerden esirgemeyen başta sayın valimiz olmak üzere, il Milli eğitim , halk eğitim ve Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu müdürlüğüne , kursta görev alan fedakar  öğretmenlerimize  dernek yönetimi olarak şükranlarımızı sunarız,''dedi.

Kursiyer öğrenciler adına konuşan Turan Işık konuşmasında;''Bizler özel gruba dahil olan arkadaşlar olarak Türkiye Beyazay Derneği Karaman şubemizin çalışmaları, valiliğimizin, İl Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzün katkıları  ile kursa başlamış bulunmaktayız.Kursun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Kursa katılan kursiyerler ve tüm engelli insanlar adına söz almış bulunmaktayım.

Biz engelli vatandaşlar da aynen sağlıklı insanlar gibi  yaşam mücadelesinin her sahasında mücadele vermekteyiz.Belki mücadelemiz siz sağlıklı kişilerin mücadelesinden biraz daha çetin geçmekte, zorluklarla uğraşmada önümüzde daha fazla engeller çıkmaktadır. Biz bu zorlukları aşmak için çabalamaktayız , bundan sonra da çalışacağız. Biz kendi engelimizle ilgili bir çok zorluğu aşmış, belli diplomalara sahip olmuş engelli vatandaşlardanız. Bizlerin en fazla aşmakta zorlandığı, engellerin başında, engelli olmadığını söyleyen, engelli düşüncelere sahip insanlardır. Engelli insanların eğitim aldıklarında bir iş başarmayı başarabileceklerini kabullenmeyen düşünceye sahip insanlardır. Engelli olmayan yönlerimizle üretime katkı sağlayabileceğimize inanmayan kişilerdir. Bizlere, sadece acıyan gözlerle ve kahreden acıma duygularıyla bakmayı alışkanlık haline getirmiş,engellerimizi ortadan kaldırmada çalışması ve çabası olmayan insanları aşmakta zorlanıyoruz.
Tüm toplum bilmeli ki, engelli vatandaşlarımızın engelli olmayan yönleri geliştirildiğinde üretime katkı sağlayabilmektedir. Devlet büyüklerimizden bunu istiyoruz. Biz engelliler olarak bizlere iş imkanı verilmesi ürettiğimizin alın teriyle para kazanmak istiyoruz.Yoksa acınarak verilmiş olan maddi yardımlar bizleri yaralayabilmektedir.Bizler imkanlar verildiğinde üretebilen insanlarız bu imkanların verilmesini istiyoruz. Toplumumuzun her alanında var olmak, sosyalleşmek, imkanlar ölçüsünde; ev bark, iş, eş, çoluk çocuk  sahibi olmak,  sağlıklı bireylerle beraber Türk toplumuna hizmet etmek istiyoruz.
Son zamanlarda, engellileri, hem toplum bireylerinin anlamasında, hem de devletin anlamasında olumlu gelişmeler yaşanmaktadır. Devletimizin  eğitmesi, iş vermesi, özel sektörde iş verenlere belli indirimler yapması yönünde gelişmelerin olduğu bir gerçek.Devletimiz ve milletimiz engelli bireylerin topluma karışması,onlara söz verme, hak verme noktasında  son zamanlar da daha duyarlıdır.Gelişmiş ülkelerin engellilere verdiği haklara, faydalandığı imkanlara baktığımızda  yapılması gereken çok işlerin  olduğu görülecektir.Gelişmiş ülkeler kadar olmasa da engellilerle ilgili  her alanda yapılan çalışmaların iyileştirmeye yönelik olması geleceğe engellilerin umutla bakmasını sağlamaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle bir çok işleri arasında bizlerle birlikte olmayı seçerek,  engellilere değer verdiklerini gösteren başta sayın valimiz olmak üzere  protokolün değerli üyelerine şahsım ve arkadaşlarım adına şükranlarımı sunarım,''dedi.

Konuşmaların ardından Derneğe yaptığı katkıdan dolayı CHS Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çelik'e Vali Murat Koca plaket takdim etti. Vali Murat Koca, kendisine kursiyer öğrenci tarafından verilen çiçeği ise'' Bu güzel çiçek, bu güzel kızımıza daha çok yakışır'' diyerek öğrenciye hediye etti. Vali Koca Kamu Yararına Dernek niteliğinde olan Karaman Beyazay Derneğinin başvurusu üzerine İl Özel İdare tarafından Piri Reis Kültür Merkezinden 10 yıllığına bir oda tahsis edildiğini de ifade etti.

Program kursun işlendiği sınıfların gezilmesi ve ikram sonrası sona erdi.