Karaman Valiliği dün Karaman Merkez ve Merkeze bağlı köylerde okulları tatil etmişti.

Bugün ise hava şartlarının ağırlaşmasıyla birlikte tatil uzatılarak yarın için Karaman Merkez ve tüm ilçelerde 1 gün okullar tatil edildi.

Bugün okulları tatil olmayan ilçelerden biri de mesafe olarak Karaman'a en yakın durumda ki İlçesi Kazımkarabekir'di. Öğleden sonra bastıran kar ve tipi bir anda hayatı olumsuz hale çevirdi. Yollar kapandı, trafik polisleri araçlara geçit vermedi, araçlar yoldan çıktı, bir tır makas atarak yolu kapattı.

Onlarca öğretmen, akademisyen, üniversiteli, memur Kazımkarabekir'de kaldı.
Okullarının tatil olmaması nedeniyle tipiye yakalanan ve Karaman Merkezde ikamet eden onlarca öğretmen bu geceyi öğrenci velilerinin evinde misafir edilirken, Üniversitede ki yaklaşık 10 akademisyen ve öğrencilerinin de çeşitli yurtlara yerleştirildiği öğrenildi.

İçinde öğrenciyle dolu okul servisi yan yattı, 4 saat mahsur kaldı.

Kazımkarabekir ilçesinde okuyan ve Kızılkuyu Köyüne taşımalı öğrenci taşıyan okul servisinin Sinci Köyü yakınında olumsuz hava şartları nedeniyle yoldan çıkarak yan yattığı öğrenildi.

Yaklaşık 4 saat yardım bekleyen öğrenci servisinin, Sinci Köyünden gelen köylülerin gayretleri sonucu kurtarıldığı öğrenildi. Kurtarıldıktan sonra öğrenciler yaşadıkları korkuyu sosyal medyada paylaştı.