Karaman'da bugün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı öğleden sonraya kadar aralıklarla yağmaya devam etti. Çevre köy ve kasabalarda kuvvetini artıran tipi özellikle taşımalı eğitim yapan okul servislerini zor anlar yaşattı. 

Akşam saatlerine doğru şehir merkezinde de kuvveti artıran kar yağışı, tipiyle birlikte özellikle sürücülere geçit vermemeye başladı. Saat 19.30 dan sonra neredeyse şehrin tamamında kesilen elektirikler bir nevi yağışın şiddetini gösterir gibiydi. Bazı yerlerde hala arızadan dolayı  elektirik verilemediği bildirildi. Şehir merkezinde belediye ekiplerinin, karayollarında ise il özel idarenin ekipleri yol kürüme, tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ettirmektedir. Kar ve tipi Karaman'ın diğer illerle ulaşımını da olumsuz etkilediği, trafik ekiplerinin sürücüleri  özellikle zincirsiz yola çıkılmamasını konusunda uyardığı öğrenildi.

Karaman-Mersin Karayolu ulaşıma kapandı. 

İç Anadolu'yu güneye bağlayan Sertavul Geçidi, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Trafik polisleri, Karaman'dan Mersin istikametine gitmek isteyen araçları akaryakıt istasyonlarına sevk ediyor. Karayolları ekipleri ise kapanan yolu ulaşıma açabilmek için çalışıyor. 

Bu arada, Karaman'ın Ermenek ilçesine gitmekte olan bir yolcu otobüsü, Çamlık mevkiinde mahsur kaldı. Karayolları ekipleri tarafından kurtarılan otobüs, Karaman'a geri gönderildi. Karaman Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, yolda mahsur kalan otobüsün yolcularının Polisevi'nde misafir edileceğini bildirdi.

Cumartesi günü şiddetinin azalacağı tahmin edilen kar yağışının, pazar gününden itibaren mevsim normallerine döneceği bildirildi.