Karaman Anadolu Gençlik Derneği'nin her sene düzenlediği ''Mekkenin Fethi Programı'' bu senede Yunus Emre Konferans Salonunda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Programa Saadet Partisi İl Başkanı Şaban Şahin, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Kasım Aydoğdu, Memursen İl Temsilcisi Yunus Özdemir, Protokol, Anadolu Gençlik Derneği Üyeleri ve çok sayıda davetli salonu doldurdu.

Kutlama programı Karaman Anadolu Gençlik Derneği başkanı Mükremin Özer'in yaptığı konuşmayla başladı. Özer konuşmasında Türkiye'nin her yerinde bu saatlerde bu organizasyonun yapıldığını, Karaman olarakta her yıl bu kutlamayı devam ettirdiklerini aktardı. Anadolu Gençlik Derneği'nin Türkiye'nin organize olmuş, faal, en büyük gençlik hareteketi olduğundan bahseden Özer konuşmasına;'' Bu gecede bizleri yalnız bırakmadığınız için siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyoruz. ''dedi.

Konuşmanın ardından Hacı Beyler Camii imamı Adem Toz, Halil Özdağan Camii Müezin Kayyımı Muhammet Akif Balcı, İmam Hatip Lisesi öğrencisi Murat Tunç ve İmamı Azam Camii İmamı Mehmet Şimşek'ten Kuran-ı Kerim ziyafetine geçildi.
 
Program Kur'an-ı Kerim  tilavetinin ardından Karaman'da konuk olarak bulunan uzun yıllar israil güçlerine karşı silahlı mücadele veren ve 20 yılını hapiste geçiren Filistinli direnişçi Welid Zekeriyya Abdülşadi AQAL diğer adıyla Ebu Halid kısa selamla konuşması yaptı.

Program''Hz. Ömer'in Müslüman Oluşu'' tiyatrosunun ardından, duayla sona erdi.