Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamada ;''Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek zorluklar göz önünde bulundurularak il merkezinde köy ve kasabalardan taşıma yoluyla okullarına gelen öğrenciler için eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir,''denilmiş Merkez, Köy, Kasaba ve İlçelerde ki öğrencilere okullar tatil edilmemişti.

Ancak dün geceden beri yoğun yağan kar yağışı, özellikle şehir merkezinde, ara cadde ve sokakların çoğunluğunda ulaşım zorlukla yapılmaktadır. Sadece taşımalılara tatil edilmesiyle birlikte gerek sosyal medya üzerinden gerek internet sitelerimize ulaşarak yorum yazan vatandaşlar tatilin zorunlu olduğu kanaatindeler.

Ancak, şu saat itibariyle birçok öğretmen ve öğrenci zorluklada olsa okullarına gitmiş ya da gitmektedirler. En azından kar yağışınının devam etmesi ihtimali göz önünde tutularak yarın (19 Şubat Perşembe) okulların tatil edilmesi uygun olabilir görüşü çıkmıştır.

Son aldığımız bilgilere göre de çalışan engelli, hamile vatandaşlarımızında işlerine gitmekte çok zorlandıklarını öğrendik.