Kurban Bayramı yaklaşırken sebze ve meyve pazarında da hareketlenme başladı. Gerek Kurban bayramı hazırlıkları kapsamında gerekse de haftalık pazar alışverişi yapan vatandaşlar pazar alanlarına gidiyor.

Sonbaharın gelmesiyle birlikte sebze ve meyve fiyatlarında ciddi bir artış yaşanmadı. Pazardaki sebze fiyatları hakkında gazetemize konuşan pazar esnafından Mehmet Sabahattin Akın, “Vatandaşımızın pazar kültürü gerçekten oturmuş durumda. Gördüğümüz kadarıyla vatandaşımız çok zorda kalmadıkça marketlerin sebze ve meyve reyonundan alışveriş yapmıyor. Pazardaki fiyatlarla marketteki fiyatlar arasında da neredeyse yarı yarıya fark var. Şu anda pazardaki sebze fiyatlarını kilo olarak şöyle aktarayım; Domates 1.5 Lira, salatalık 1.5 Lira, biber 2 Lira, patlıcan 1 Lira, patates 1.5 Lira, soğan 47 Kuruş, yeşil fasulye 2.5 Lira, turp 1.5 Lira, havuç 1.5 Lira, kabak 1.5 Lira, limon 2.5 Lira karnabahar 2 Lira ve yeşillikler 1 Liradan başlıyor” dedi.

Meyve fiyatları hakkında bilgi veren pazar esnafından Mehmet Coşan ise, Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray bölgesindeki pazarlar içinde en ucuz satışın yapıldığı yerin Karaman olduğunu söyledi. Coşan, “Karaman bulunduğu konum itibariyle gerçekten iyi bir noktada mevki almış. Bundan dolayı Mersin ve Alanya tarafından gelen sebze ve meyveler ilk önce Karaman'a geliyor ve fiyatlar da bölgemizin diğer illerine göre daha ucuz bir şekilde alıcısına ulaşıyor. Pazardaki meyve fiyatları ise; Muz 4 Lira, nar 2.5 Lira, şeftali 2 Lira, üzüm 2 Lira, elma 1.5 Lira” şeklinde açıkladı.