Yazılı bir açıklama yapan Başkan Uğurlu, kentin muhtelif yerlerinde bulunan eski binaların görüntü kirliliği ve tehlike arz ettiğini belirtti.

Bu tehlikeli binaların sahiplerince yıkılması gerektiğini söyleyen Uğurlu, müdahale edilmediği takdirde harabe binaların belediye tarafından yıkılacağını ve masrafının da bina sahiplerinden tahsil edileceğini ifade etti.

Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu açıklamasında şunları kaydetti:

”Şimdi bir envanter çalışması yapmaktayız. Kentin her tarafını tarayarak eski ve tehlike arz eden, tescil edilmemiş, tarihi değeri bulunmayan yapıları tespit edeceğiz. Terk edilmiş, evi barkı olmayan insanların kullandığı, her an yıkılabilecek, çevresi için tehlike oluşturan binaların sahipleriyle konuşarak yıkılmasını sağlayacağız. Bina sahipleri hemen ortadan kalkması gereken yapıları yıktırmazsa biz müdahale edip yıkacağız ve masrafını da tahsil edeceğiz. Şehrimizi gezerken zaman zaman bu binaların içerisinde sevgili çocuklarımızın oyun oynadıklarını görüyorum. Bu binalardan bir tanesi bile onlar içindeyken yıkılırsa bunun sorumluluğu altından hiç kimse kalkamaz. Bunun için bina sahiplerinden ve vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz.”