Karaman Cihannüma Derneği Şubesi ile Karaman İHH Dünya Yetimler Gününde yetimleri sevindirdi.

Karaman Cihannüma Derneği Şubesi ve Karaman İnsani Yardım Vakfı (İHH) Hatuniye Medresesinde yetim çocukları ve ailelerini iftar programında ağırladı.
Programa Cihannüma Derneği Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Baki Öztürk, KMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Münir Oktay, Konya-Aksaray-Karaman Bölge Başkanı Mehmet Aziz Anik, Cihannüma Derneği Konya Şube Başkanı Barış Çağlayan Çakır ve yönetim kurulu, ve danışma kurulu üyeleri  Karaman İl Milli Eğitim Müdürüz Asım Sultanoglu, Karama  Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Hayati Kısacık, Karaman Memur-sen il temsilcisi ve Eğitim bir-sen Şube Başkanı Yunus Özdemir, İHH Karaman üyeleri ile misafirler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşma yapan Karaman Cihannüma Derneği Şube Başkanı Cahit Suci katılımcılara yaptığı konuşmasında;'' Bir rahmet iklimi içerisindeyiz mübarek ramazan ayı içerisindeyiz. Ramazan ayının 15. günü dünya yetimler günü olması nedeniyle Cihannüma Derneğinin Temmuz buluşmasını yetim kardeşlerimiz ve aileleriyle birlikte yapalım istedik. Bu sofrada yetim kardeşlerimizle ailelerini ağırlamaktan son derece memnunuz. Allah sizlerden razı olsun. Tabi bu yetim kardeşlerimizi bizlerle buluşturan karaman İHH insani yardım vakfı yöneticilerine, Mustafa Sekman Bey başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Cahit Zarifoğlu İns hikayesini bitirirken bir cümlede şöyle der,"Ey yeryüzü değişeceksin." Evet bu benim çok önemsediğim bir cümle. Çünkü bugün yeryüzü her zamankinden daha fazla değişmeye muhtaç. Yeryüzünü 19 ve 20. yy'da hakim uygarlık olan batı uygarlığı mahvetmiştir. Dolayısıyla bu yeryüzü değişmeye muhtaçtır. Batı uygarlığı insanlığı çürütmüştür. Batı uygarlığı insanlığı, insani değerleri çürütmüştür. Batı uygarlığı iflas etmiştir. Suriye'de iflas etmiştir. Onların dünya insanlığına sunabilecekleri hiçbir şey kalmamıştır. Bizlerin yeniden yeryüzünü değiştirmek mücadelesine girişmeliyiz. Cenab-ı Hak Kur'an-ı Kerim'de "Eğer siz kendinizi değiştirmezseniz, Allah sizin hakkınızdaki hükmünüzü değiştirmeyecektir" buyurur. Bu iradeyi ortaya koymak zorundayız. Dün dernek başkanımızla değerli Konya teşkilatımızla Konya iftarında beraberdik. orada genel başkanımızın bir cümlesi vardı. Bizim atalarımız 1000 yıl öncesinden bugünü planladılar. Bizde bugünden 1000 yıl sonrasını planlayacağız. Bunu planlamanın zamanı geldi,''dedi.


 Cihannüma Derneği Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Baki Öztürk yaptığı konuşmada;''Bugün yetim çocuklarımızla aynı sofrada olmak, onlarla aynı sofrayı paylaşmak bizim için büyük bir şereftir. Çok büyük bir nimettir. Allah'ın ikramıdır. Bu organizasyonu gerçekleştirenlerden Allah razı olsun.  Ramazan ayındayız, malumunuz ramazan arapça bir kelimedir. 2 manası var. Birincisi yapan kaldıran demek. İkincisi manası sonbaharda dökülmeye yüz tutmuş yaprakların üzerinde birikmiş olan toz toprağı yıkayan ve temizleyen bir rahmet yağmuruna deniliyor. Her halükarda temizlenme ve arınma ayı. Belki bu ramazan ayında aslında sorulması gereken soru şudur: "Neden acaba Ramazan adında bir aya ihtiyaç duyuldu?" Haşa, Allah'ın bizim aç kalmamamıza ihtiyacı mı var? Ama asıl sebep şu, Allah 11 ay bizi irademize nefsimize bıraktı. Ramazan Ayı’nda bizlere armağan etmiştir ki en iyi şekilde değerlendirebilelim,’’dedi. 

Program çocuklara özel yarışmalar gerçekleştirilmesi ve hediyelerinin takdimi sonrası sona erdi.