Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar ile pazartesi günleri gelen 2 soğuk hava dalgasının Türkiye'yi etkisi altına alacağı ve hafta içi yurdun büyük bölümünde kar yağışı görüleceğini bildirdi.

Şehrimizde  salı günü yoğun kar yağışı beklenirken, çarşamba, perşembe ve cuma günlerinde kar yağışı bekleniyor.

Yurdun yarın Orta Akdeniz üzerinden gelecek olan alçak basınç merkezi ve yağışlı havanın, buna ilave olarak ise pazartesi günü Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiye göre pazar, pazartesi, salı ve çarşamba günleri ülke genelinin tamamına yakını yağışlı geçecek. Perşembe günü kuzey ve doğu bölgelerde etkili olacak yağışlar etkisini azaltacak ancak soğuk hava etkili olmaya devam edecek.



Yetkililer özellikle salı ve ertesi günlerde vatandaşların özel araçlarının yerine toplu taşıma araçlarını kullanmalarını, zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamalarını, trafiğe çıkacak sürücülerin araçlarında mutlak suretle kar tipi lastiklerin takılı olmasını, araçlarında zincirin bulundurmalarını ayrıca Belediye görevlilerinin  tuzlama ve kar küremesine yardımcı olunması amacı ile işlek caddelere park yasağı olmasa bile araçlarını park etmemelerini, kendi can ve mal güvenliğini ile trafik güvenliği açısından önemli olduğu vurgulandı.