İstanbul-Ankara Otoyolunda Körfez HGS’sini ihlal ettiği gerekçesiyle Akçaşehirli Çiftçi Kadir Öztürk’ün 70 DP 841 plakalı traktörüne ceza geldi. Cezanın bir yanlışlık sonucu geldiğini ve bu durum hakkında ilgili yerlere başvurduğunu söyleyen Öztürk başına gelen bu ilginç olayı şöyle anlattı: “İstanbul-Ankara otobanında 26 lira geçiş ücreti 260 lira da idari para cezası olmak üzere toplam 286 lira para cezası traktörümün plakasına geldi. Buradan İstanbul’a 800-900 kilometrelik bir yola 76 model traktörle ben nasıl gidebilirim! Ayrıca otobana traktörle girmek de yasak.

Konuyla alakalı olarak Karaman Emniyet Müdürlüğüne gittim ama müdürlükteki arkadaşlar bu ceza ile ilgili bir şey yapamayacaklarını söylediler. Yine müdürlükteki ilgili arkadaşların verdikleri bilgi doğrultusunda HGS Genel Müdürlüğünü aradım. Onlar plakaya baktılar ve bir yanlışlık olduğunu söyleyerek bu yanlışı düzelteceklerini söylediler. Ben telefonda durumu anlatırken dayanamayıp, ‘Siz bu cezayı yazarken plakanın nasıl bir araca ait olup olmadığı göremiyor musunuz?’diye sordum.  Onlar da, ‘Cezayı kayda giren arkadaş, ceza yazdığı aracın girişini dikkatli yapmış olsaydı sizin aracınızın traktör olduğunu görürdü’ şeklinde cevap verdiler.”

Akçaşehir’den traktörü ile 1 yıl önce vize için Ayran’cıya gittiğini kaydeden Öztürk, bunun dışında 3 yıldır traktörü ile Akçaşehir’in dışında bir yere gitmediğini belirtti.

ADEM DEMİREL