Karaman Milletvekili Mevlüt AKGÜN bu konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında;


“Karamanımız ülkemizin en az yağış alan illerinden olmasına karşın, özellikle Güneş Enerjisi Haritasında Türkiye’nin en avantajlı ve verimli ili konumundadır. Güneş Enerjisinde son yıllarda kat edilen mesafe ve yatırım yoğunluğu dikkate alındığında, çok sayıda firma, ilimize Güneş Enerjisi Santrali kurmak için müracaat etmiştir.

Bu yıl Haziran Ayında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından Güneş Enerjisi Üretim Lisanslarının verileceği dikkate alındığında; ilimizi Güneş Enerjisi yatırımlarına hazırlamak için bir Güneş Enerjisi İhtisas Bölgesi kurulmasına karar verilmiştir.

Bu amaçla ilimizin il merkezinden Ayrancı İlçemize giden yolda Taşkale yol ayrımına yakın bölgelerde bir Enerji İhtisas Bölgesi oluşturulması için alt yapı çalışmaları yapılmıştır.

Valiliğimiz ve ilgili müdürlüklerimiz çalışmalarınız tamamlayarak hazırladıkları dosyayı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunmuştur.

Karaman Milletvekilleri olarak Enerji İhtisas Bölgesi Kurulması ve İlan edilmesi ile ilgili çalışmaları yakından takip etmekteyiz.

Enerji İhtisas Bölgesi ile birlikte ilimiz, Güneş Enerjisinden düzgün ve verimli yatırım yapılan en başarılı il konumuna gelecektir.

Bu çalışmalarda emeği geçen Valimiz Sayın Murat KOCA başta olmak üzere tüm yetkililere ve ilgililere Karaman Halkı adına teşekkür ediyorum .” dedi.