5. Bahar şöleni kapsamında Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun organizasyonu ile 21 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00’de “Karaman Koyunu ve Geleceği” konulu panel yapılacak. Panelin ardından da saat 16.00’da şölen alanında “Akkaraman Kuzusu Güzellik Yarışması” yapılacak. 

Yarışmada dereceye giren 1., 2. ve 3. kuzu sahiplerine birer madalya ve çeyrek altın hediye edilecek.

Program, KMÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Karaman Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin işbirliğiyle ve Karaman Süt Üreticiler Birliği ile Karaman Veteriner Hekimler Odasının katkılarıyla yapılıyor. 

Panel ve Akkaraman Kuzusu Güzellik Yarışması; Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan,  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Daire Daire Başkanı V.  Dr. Bekir Ankaralı, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Tekin, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü personeli Dr. Şükrü Dursun, Dr. Ahmet Hamdi Aktaş ve Dr. Emre Teke, Konya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Müdürü Ercan Yaylacı, Karaman Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Yeşiltaş ve Karaman Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cahit Cenk’in katılımlarıyla gerçekleşecek. 

Akkaraman Kuzusu güzellik yarışmasına Karaman Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine üye olan ve 3-5 aylık erkek Akkaraman kuzusuna sahip tüm üreticiler katılabiliyor. 

“En Güzel Akkaraman Kuzusu” yarışmasına tüm Karamanlılar ve hayvanseverler davet ediliyor.