Karaman Kadın Girişimciler Kurulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenledikleri programda, başarılı kadın girişimcileri plaketle ödüllendirdi.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen programın açılışında konuşan Oda Başkanı Mustafa Toktay, 2008 yılında oda bünyesinde 5 üyeyle kurulan Kadın Girişimciler Kurulunun bu gün 185 üyeye ulaştığını söyledi.

Bu sayının her yıl artarak devam edeceğini ifade eden Toktay, "Kadınlarımız ekonomik ve sosyal alanda ne kadar çok yer alırlarsa, bu toplumun gelişmesine katkı sağlayacaktır. Kadınlarımızın başarılı çalışmalarını görmek bizleri gururlandırmaktadır. Ben tüm kadın girişimcilerimizi kutluyorum" diye konuştu.

Karaman Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Şerif Hanım Kızık ise mücadele etmeden hiç bir işte başarılı olunmayacağının altını çizerek, "Ben erkeklerin egemen olduğu iş dünyasında bir kadın olarak tek başına mücadele ederek başarılı olmaya çalıştım. İş piyasası beni kabul etmedi, ben kendimi kabul ettirdim. Yıllar önce Karaman'da iş dünyasında ben kadın olarak yalnız başınaydım. Bu gün iş dünyasında çok başarılı kadınlarımız var. Pırıl, pırıl kadın girişimcilerimiz var. Onlarla gurur duyuyorum" dedi.

Daha sonra Karamanın ilk kadın sanayicisi unvanına sahip Karaman Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Kızık'a plaketi Karaman valisi Murat Koca'nın eşi Vildan Koca, Karaman'da en çok vergi veren Kadın girişimci Serap Ateş İngöz'e plaketi Belediye Başkanı Kamil Uğurlu'nun eşi Hilal Uğurlu, en genç girişimci Sevim Seval'a ise plaketi Oda Başkanı Mustafa Toktay'ın eşi Ahsen Toktay, Karaman Kadın Girişimciler Kurulu ilk Başkanı Fatma Şan'a ise plaketi İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez'in eşi Zeynep sönmez tarafından takdim edildi.